Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 31/01 01:05

ierosolimon novitski

Γραφείο ρεπορτάζ:  Romfea.gr


Με τον Χρυσό Σταυρό του Ανώτατου Ταξιάρχη του Παναγίου Τάφου, τίμησε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος Γ΄ τον επιχειρηματία και βουλευτή του Ουκρανικού Κοινοβουλίου κ. Βαντίμ Νοβίτσκι.

Ο Προκαθήμενος της Σιωνίτιδος Εκκλησίας, τίμησε τον κ. Νοβίτσκι για τις φιλανθρωπίες και χρηματικές δωρεές που έχει προσφέρει στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr ο κ. Βαντίμ Νοβίτσκι το 2016-2017 υποστήριξε οικονομικά τα έργα αποκατάστασης του Παναγίου Τάφου.

Ο Πατριάρχης Θεόφιλος απευθυνόμενος προς τον κ. Νοβίτσκι τόνισε: ''Επί τη ευκαιρία να μας επιτρέψετε να απευθυνθούμε στον κ. Βαντίμ, τον οποίο εμείς ως «Αγιοταφική Αδελφότης» τον τιμούμε ιδιαιτέρως, διότι επανειλημμένως έδειξε την προθυμία του και την αγάπη του για την ανακαίνιση του Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου''.

''Μάλιστα ο ίδιος προσεφέρθει να γίνει συνδρομητής, και ο Πανάγιος Τάφος σε όλες τις Λειτουργίες αδιαλείπτως εύχεται υπέρ υγείας και σωτηρίας των συνδρομητών και ο κ. Βαντίμ είναι ένας από τους σημαντικούς συνδρομητές της αναστηλώσεως του Παναγίου Τάφου'' πρόσθεσε ο κ. Θεόφιλος.

Σε άλλο σημείο ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων συμπλήρωσε: ''Γι' αυτό κι εμείς τον περιμένουμε για να του δώσουμε ένα αντίδωρο. Το αντίδωρο αυτό είναι να τον ευλογήσουμε και να τον τιμήσουμε με τον Σταυρό του Παναγίου Τάφου, να τον αναδείξουμε πλέον Σταυροφόρο του Τάγματος του Παναγίου Τάφου. Ο Σταυρός αυτός φέρει την ευλογία και την ελπίδα της Αναστάσεως του Σωτήρος ημών Χριστού''.

Κλείνοντας ο Προκαθήμενος της Σιωνίτιδος Εκκλησίας υπογράμμισε: ''Η Ανάσταση του Χριστού είναι αυτή η οποία μας δίδει ελπίδα, μας δίδει τη δύναμη και το θάρρος να συνεχίζουμε την αποστολή μας εδώ, η οποία αποστολή είναι αφενώς μεν να διακονούμε τα Πανάγια Προσκυνήματα, αφετέρου δε να διακονούμε όλους τους Ορθοδόξους που προσέρχονται εδώ''.

Από την πλευρά του ο κ. Βαντίμ Νοβίτσκι μετά την παρασημοφόρησή του ανέφερε: "Είναι μεγαλή τιμή για μένα που συνέβαλα οικονομικά στην αποκατάσταση του Παναγίου Τάφου".

Επίσης ο Βουλευτής της Βερχόβνα Ράντα τόνισε ότι "είναι ευγνώμων στην Εκκλησία των Ιεροσολύμων για την υποστήριξη της κανονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας του Πατριαρχείου Μόσχας, ειδικά σε μια τόσο δύσκολη εποχή για την Ουκρανία".

Τέλος ο κ. Νοβίτσκι ευχαρίστησε τον Πατριάρχη Θεόφιλο Γ΄ για την τιμή που του έκανε, υπογράμμιζοντας ότι έλαβε μια τιμή από τα ευλογημένα χέρια του Πατριάρχη της Αγίας Γης.

Εμφανίσεις: 301370
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: