Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 26/01 17:04

theofilos porosenko

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Ανακοίνωση εξέδωσε την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου το Γραφείο Τύπου του Προέδρου της Ουκρανίας κ. Πέτρο Ποροσένκο.

Η ανακοίνωση μεταξύ άλλων αναφέρει: "Με πρωτοβουλία του Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεοφίλου, πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ του Προέδρου της Ουκρανίας Πέτρου Ποροσένκο και του Μακαριωτάτου. Ο Πρόεδρος ευχήθηκε στον Πατριάρχη Θεόφιλο υγεία και επιτυχία στην Πατριαρχική του αποστολή."

"Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων διαβεβαίωσε ότι θα προσεύχεται για την ειρήνη και την ευημερία της Ουκρανίας, καθώς και για την ενότητα των Ορθόδοξων Ουκρανών. Σημειώθηκε η εξαιρετική ιστορική σημασία δημιουργίας κανονικής τοπικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ουκρανία, η οποία αντιστοιχεί στις αιώνιες φιλοδοξίες του ουκρανικού λαού" - προσθέτει η ανακοίνωση του Προέδρου Ποροσένκο.

Επίσης η ανακοινώσει τονίζει ότι "ο Πέτρο Ποροσένκο προσκάλεσε τον Πατριάρχη Θεόφιλο Γ΄ να πραγματοποιήσει ποιμαντική επίσκεψη στην Ουκρανία, προκειμένου να κάνει κοινή προσευχή υπέρ της ειρήνης στη χώρα και στην Ευρώπη, καθώς και να ανοίξει διάλογο με την τοπική Εκκλησία της Ουκρανίας».

Τέλος να αναφερθεί ότι στην πρόσφατη επίσκεψη του Προέδρου Ποροσένκο στο Ισραήλ, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων δεν είχε επίσημη συνάντηση μαζί του για λόγους υγείας.

Εμφανίσεις: 300644
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: