Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 31/12 00:37

diaroxos1

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Ελληνορθόδοξο μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής στο Ντιμπίν, στη βόρεια Ιορδανία, επισκέφθηκε στις 25 Δεκεμβρίου, με την ευκαιρία της εορτής των Χριστουγέννων, ο πρίγκηπας διάδοχος της Ιορδανίας Χουσεΐν για να ευχηθεί Καλά Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά στους Χριστιανούς.

Στο προαύλιο της Ιεράς Μονής του επεφυλάχθη θερμότατη υποδοχή από τον Αρχιεπίσκοπο Κυριακουπόλεως κ. Χριστοφόρο, Πατριαρχικό Επίτροπο του Ελληνορθοδόξου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στο Αμμάν, τον Μητροπολίτη Φιλαδελφείας κ. Βενέδικτο, ιερείς, τις μοναχές και πλήθος κόσμου.

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Χριστοφόρος καλωσορίζοντας τον πρίγκηπα Χουσεΐν αναφέρθηκε στο μεγάλο και χαρμόσυνο γεγονός της Γεννήσεως του Θεανθρώπου και τη σημασία του για την ανθρωπότητα.

Ο πρίγκηπας διάδοχος παρακολούθησε ένα σύντομο χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα και στη συνέχεια επισκέφθηκε το καθολικό του μοναστηριού όπου ενημερώθηκε για την ιστορία του και τις βυζαντινές αγιογραφίες του.

Η επίσκεψη του διαδόχου βεβαιώνει την αγάπη μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων στην Μέση Ανατολή, την κοιτίδα του Χριστιανισμού.

0diad

0diad

0diad

0diad

0diad

Εμφανίσεις: 301931
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: