Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 14/08 12:36

aman1

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης


Έκκληση προς τους Προκαθημένους των Εκκλησιών και τους Ηγέτες του κόσμου απεύθυνε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος Γ' σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στο Αμμάν της Ιορδανίας, όσο αφορά την υπόθεση την απόφαση ισραηλινού δικαστηρίου, σύμφωνα με την οποία, η πώληση «φιλέτου» γης της εκκλησίας σε εταιρίες Εβραίων.

Ο Μακαριώτατος ανακοίνωσε ότι θα καταγγείλει την απόφαση του Ισραηλινού δικαστηρίου, το οποίο ενέκρινε την πώληση ακίνητης περιουσίας σε εταιρείες Εβραίων που επιθυμούν να επεκτείνουν την παρουσία τους στην Παλαιά Πόλη της Ιερουσαλήμ.

"Σήμερα είναι καθήκον μας αλλά δέσμευσή μας, που μας εμπιστεύτηκε ο Κύριος, που μας οδηγούν να σπάσουμε τη σιωπή μας και να πούμε «Ως εδώ και μη παρέκει»'' δήλωσε ο κ. Θεόφιλος.

Σε άλλο σημείο ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων τόνισε: ''Η απόφαση υπέρ της εταιρίες των Εβραίων μπορεί να ερμηνευτεί μόνο με πολιτικά κίνητρα. Είμαστε υποχρεωμένοι σε αυτή την άνευ προηγουμένου κίνηση, καλώντας την συνέντευξη τύπου για να απορρίψουμε δημοσίως την άδικη απόφαση του δικαστηρίου''.

''Αυτή η δεκαετής δικαστική μάχη έχει οδηγήσει σε μία άδικη απόφαση που αγνόησε όλα τα σαφή και συγκεκριμένα νομικά στοιχεία του Πατριαρχείου, που αποδεικνύουν κακή πίστη, δωροδοκία και συνωμοσία. Μια τέτοια απόφαση υπέρ της ομάδας των αποικιστών «Ateret Cohanim» έχει πολιτικά κίνητρα'' ανέφερε ο Μακαριώτατος.

''Οι Προκαθήμενοι των Εκκλησιών πρέπει να δώσουμε μια κοινή απάντηση σε αυτή την ανησυχητική και σοβαρή εξέλιξη, η οποία θα επηρεάσει τους Χριστιανούς στην περιοχή και σε όλο τον κόσμο'' ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων.

''Δεν μπορούμε να αποτυπώσουμε την εξαιρετική σοβαρότητα της κατάστασης'' τόνισε σε άλλο σημείο ο Πατριάρχης, καλώντας τους ηγέτες του κόσμου να παρέμβουν.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο Ηγούμενος Χριστόφορος Αταλάχ δήλωσε ότι: ''Δεν μπορούμε να ανεχθούμε καμία πολιτική η οποία αναγκάζει Χριστιανούς να εγκαταλείψουν την Ιερουσαλήμ και τους Αγίους Τόπους'' συμπληρώνοντας πως ''Τέτοιες πολιτικές συρρικνώνουν την χριστιανική κοινότητα''.

''Αυτές οι πολιτικές στοχεύουν στα δημογραφικά στοιχεία της περιοχής και αναζητούν τον «εξιουδαϊσμό» της Ιερουσαλήμ. Η ανάληψη των εδαφών της Αγίας Πόλης είναι ένα προοίμιο του Ιουδαϊσμού'' υπογράμμισε κλείνοντας ο Αρχιμ. Χριστόφορος.

(AFP Photo/Khalil Mazraawi)

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΘΕΟΦΙΛΟΥ:

Εμφανίσεις: 304547
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: