Γράφτηκε από τον/την Εθνικός Κήρυκας. 02/08 10:47

000 NE

Η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία στα Ιεροσόλυμα, καταγγέλλει την απόφαση ισραηλινού δικαστηρίου, σύμφωνα με την οποία, η πώληση «φιλέτου» γης της εκκλησίας σε εταιρίες Εβραίων που ζητούν να επεκτείνουν την παρουσία τους στην Παλαιά Πόλη, έγινε νόμιμα.

Με καταχώρηση στην εφημερίδα «Al Quds», την Τρίτη το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, ισχυρίζεται πως η συμφωνία έγινε παράνομα, υπό την επίβλεψη του προηγούμενου Πατριάρχη, ο οποίος ως συνέπεια, εκθρονίστηκε.

Η απόφαση του δικαστηρίου ανοίγει το δρόμο ώστε τρεις κατασκευές στην Παλαιά Πόλη να εκχωρηθούν έναντι μισθώματος για 99 χρόνια στην «Ateret Cohanim», μία ομάδα που σχετίζεται με τους εποικιστές στη Δυτική Οχθη.

Ο Πατριάρχης, αναφέρει ότι θα εξαντλήσει όλες τις προσπάθειες και τα νομικά και οικονομικά μέσα για να ακυρώσει τη συμφωνία.

Οι περισσότεροι ορθόδοξοι χριστιανοί στην Ιερουσαλήμ, επεσήμανε το ΑΡ, είναι Παλαιστίνιοι και αρνούνται να πουλήσουν τη σε Εβραίους.

Εμφανίσεις: 304682
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: