Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 28/09 20:39

patriarxis georgias 1

Για την Romfea.gr | Αθανάσιος Θανόπουλος


Την ανησυχία του για την ένοπλη αντιπαράθεση μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζαν, εξέφρασε ο Καθολικός Πατριάρχης Γεωργίας κ. Ηλίας Β΄.

Ο Πατριάρχης με δήλωσή του, εκφράζει την ελπίδα ότι οι δύο πλευρές και η Διεθνής Κοινότητα δεν θα επιτρέψει η κατάσταση να κλιμακωθεί.

"Πληροφορηθήκαμε για την ένοπλη αντιπαράθεση μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζαν και έχουμε μεγάλη ανησυχία. Αυτό είναι ιδιαίτερα οδυνηρό για εμάς, καθώς είμαστε γείτονες και φίλοι και των δύο χωρών, και στη Γεωργία ζουν σε μεγάλους αριθμούς τόσο άνθρωποι από το Αζερμπαϊτζάν όσο και από την Αρμενία" - αναφέρει μεταξύ άλλων ο Πατριάρχης Ηλίας.

Επίσης ο Προκαθήμενος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Γεωργίας, ανέφερε ότι "αυτό θα είναι μεγάλο πρόβλημα για τον Καύκασο, ενώ θα αποτελέσει μεγάλη πρόκληση για ολόκληρο τον κόσμο".

"Προσευχόμαστε ο Θεός να φέρει ειρήνη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν, καθώς και για ολόκληρο τον Καύκασο", πρόσθεσε ο Πατριάρχης Ηλίας Β'.

Εμφανίσεις: 300358
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: