Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 10/10 11:22

gaharai

Για την Romfea.gr | Θάνος Θανόπουλος


Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίγιεφ πραγματοποίησε την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019 ο Πρωθυπουργός της Γεωργίας Γκιόργκι Γκαχάρια.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης οι συνομιλίες των δύο πλευρών επικεντρώθηκαν στο ζήτημα του Μοναστηρικού συγκροτήματος Δαβίδ Γκαρέτζι.

"Οι Ναοί του Μοναστηριακού συγκροτήματος Δαβίδ Γκαρέτζι θα ανοίξουν από αύριο για τους Γεωργιανούς Κληρικούς" - δήλωσε σήμερα, Πέμπτη 10 Οκτωβρίου ο Πρωθυπουργός Γκιόργκι Γκαχάρια.

"Δεν θα μπορούσαμε να παρακάμψουμε ένα τόσο σημαντικό θέμα όπως το συγκρότημα Μοναστηριών του Δαβίδ Γκαρέτζι. Όλοι γνωρίζουμε ότι, δυστυχώς, υπάρχουν ορισμένα τμήματα των συνόρων μεταξύ Γεωργίας και Αζερμπαϊτζάν που δεν έχουν ακόμη προσδιοριστεί, αυτή είναι η μετα-σοβιετική μας κληρονομιά και αυτό το πρόβλημα δεν έχει επιλυθεί για 25 χρόνια" πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός της Γεωργίας.

Κλείνοντας ο κ. Γκαχάρια υπογράμμισε: "Ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν σημείωσε ότι έχουμε μία ιστορία και γεωγραφία που μας συνδέει και, φυσικά, μπορώ να συμφωνήσω απόλυτα ότι η γεωγραφία και η ιστορία δεν χωρίζουν τους φίλους και τους εταίρους, αλλά μάλλον τους συνδέουν".

Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως το μοναστηριακό συγκρότημα βρίσκεται περίπου 60 χιλιόμετρα από την Τιφλίδα στα σύνορα Γεωργίας και Αζερμπαϊτζάν, και αποτελεί ένα μείζον ζήτημα εδαφικών διαφορών μεταξύ των δύο χωρών από το 1991.

azeros georgianosΟ Πρωθυπουργός Γκιόρκι Γκαχάρια στην συνάντηση με τον Πρόεδρο Ιλχάμ Αλίγιεφ

Εμφανίσεις: 300164
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: