Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 06/10 16:07

IMG 6705

Για την Romfea.gr | Κορίνα Σαντοριναίου


"Η ορθόδοξη εκκλησία της Γεωργίας δεν θα προβεί σε καμία εκτίμηση μέχρι να δημοσιοποιηθεί η επίσημη θέση του Οικουμενικού Πατριαρχείου και του Πατριαρχείου Μόσχας, σχετικά με την εκχώρηση αυτοκεφαλία στην Ουκρανία" δήλωσε ο Πατριάρχης Γεωργίας κ. Ηλίας Β' κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον πρόεδρο της Ουκρανικής Βουλής Αντρέι Παρούμπι στην Τιφλίδα.

Ο Πρόεδρος της ουκρανικής Βουλής συζήτησε με τον Πατριάρχη Γεωργίας κ. Ηλία, διεξοδικά το θέμα της Ουκρανίας, ενώ τον ενημέρωσε και για την συνάντηση που είχε με τους Έξαρχους του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Ο Πατριάρχης Ηλίας κράτησε ουδέτερη στάση επί του θέματος, υπογραμμίζοντας ότι όλα πρέπει να γίνουν βάσει των ιερών κανόνων.

Επίσης ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Γεωργίας, αναφέρθηκε στην πρόσφατη απόφαση της Ιεράς Συνόδου σχετικά με το θέμα της Ουκρανίας.

Τέλος σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr μια ημέρα νωρίτερα το Πατριαρχείο Γεωργίας, επισκέφθηκε ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Σεβ. Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνας.

Εμφανίσεις: 301712
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: