Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 25/12 22:06

hlias b

Του Αιμίλιου Πολυγένη


Πριν σαράντα χρόνια την ημέρα της εορτής του Αγίου Σπυρίδωνος (12/25 Δεκεμβρίου 1977) ο τότε Μητροπολίτης Σουχούμης και Αμπχαζίας κ. Ηλίας εξελέγη και ενθρονίστηκε Πατριάρχης Γεωργίας, δύο ημέρες μετά την εκλογή του.

Σήμερα, Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε η 40η επέτειος του Προκαθημένου της Εκκλησίας της Γεωργίας στον Καθεδρικό Ναό Σβετιτσχοβέλι.

Στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Πατριάρχης Ηλίας Β', ενώ συλλειτούργησαν Ιεράρχες της Εκκλησίας της Γεωργίας.

''Πέρασαν σαράντα δύσκολα χρόνια, τα οποία χωρίς τις προσευχές και την αγάπη σας δεν θα τα κατάφερνα και σας είμαι ευγνώμων γι' αυτό'' ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Ηλίας απευθυνόμενος στους πιστούς που έσπευσαν στον Ιερό Καθεδρικό Ναό για να τιμήσουν τον Πατριάρχη τους.

Σε άλλο σημείο ο Πατριάρχης Ηλίας τόνισε: ''Έχουμε περάσει πολλά εμπόδια και ίσως μας περιμένουν πολλά ακόμα στο μέλλον, όμως με την Χάρη του Θεού όλα θα ξεπεραστούν και ο λαός μας θα ενωθεί ξανά''.

Να αναφερθεί ότι κατά την διάρκεια των 40 ετών ποιμαντορίας του Πατριάρχη Ηλία υπήρξε μεγάλη αναβίωση της Ορθοδοξίας στη Γεωργία, όπου ο αριθμός των Επισκόπων από 15 αυξήθηκε σε 33, ενώ και οι λειτουργικοί Ναοί από 48 αυξήθηκαν μέχρι σήμερα περίπου στους 1000.

Τον Πατριάρχη Ηλία συνεχάρη και η Βασίλισσα της Αγγλίας Ελισάβετ, η οποία στις ευχές που απέστειλε αναφέρθηκε στην συνάντηση που είχαν το 2011 στο Λονδίνο.

Τέλος τον Πατριάρχη Ηλία συνεχάρη ο Πρόεδρος και ο Πρωθυπουργός της Γεωργίας, ενώ επιστολές απέστειλαν οι Προκαθήμενοι των Κατά Τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών.

patriarxhs hlias 1

patriarxhs hlias 1

patriarxhs hlias 1

patriarxhs hlias 1

patriarxhs hlias 1

patriarxhs hlias 1

patriarxhs hlias 1

patriarxhs hlias 1

patriarxhs hlias 1

patriarxhs hlias 1

patriarxhs hlias 1

patriarxhs hlias 1

patriarxhs hlias 1Ημέρα της εκλογής του Πατριάρχη Γεωργίας Ηλία Β'

Εμφανίσεις: 304807
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: