Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 14/02 16:17

patriacgeorhia

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης


Την παρέμβαση του Πρωθυπουργού της Γεωργίας, προκάλεσε η είδηση για τα περί δηλητηριάσεως του Πατριάρχη Γεωργίας κ. Ηλία, από κληρικό του στενού του περιβάλλον.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο διάκονος Γεώργιος Μαμαλάντζε, συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Τιφλίδας, ως ύποπτος για δηλητηριάση του Πατριάρχη.

"Πρώτα απ΄όλα θέλω να δηλώσω ότι απετράπη μια καταστροφή και ένα έγκλημα κατά της χώρας, αλλά και μια ύπουλη επίθεση κατά της Εκκλησίας" δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός της Γεωργίας κ. Γκιόργκι Κβιρικασβίλι.

Επίσης ο Πρωθυπουργός ανέφερε: "Από τα πρώτη στιγμή που ενημερώθηκα, διέταξα να επιβληθούν όλες οι κυρώσεις που επιβάλλει ο νόμος. Λαμβάνοντας υπόψη την σοβαρότητα της κατάστασης, έστειλα με τον Πατριάρχη στο Βερολίνο, μέλη της προσωπικής μου φρουράς και ειδικών υπηρεσιών για να ενίσχυσει των μέτρων ασφαλείας."

Νωρίτερα, ο Εισαγγελέας που έχει αναλάβει την υπόθεση δήλωσε ότι διεξάγονται έρευνες, τονίζοντας ότι στην διάθεσή τους υπάρχουν στοιχεία από ήχο και βίντεο.

Να αναφερθεί ότι στις αποσκευές του π. Γεωργίου βρέθηκε κυανιούχο δηλητήριο, ενώ στο σπίτι του βρέθηκε ένα αυτοσχέδιο όπλο.

Εμφανίσεις: 303180
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: