Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 16/12 20:03

patriarxeio bulgarias

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης


Με μισή καρδιά φαίνεται να αναγνώρισε τον Τόμο Αυτοκεφαλίας του Πατριαρχείου Σερβίας για την Εκκλησία των Σκοπίων, η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Βουλγαρίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες το Πατριαρχείο Βουλγαρίας κατά τη διάρκεια των εργασιών της Ιεράς Συνόδου, αποφάσισε να δεχθεί σε ευχαριστιακή κοινωνία την Εκκλησία των Σκοπίων.

Επίσης αποφάσιστηκε να συμπεριληφθεί στα Δίπτυχα ο επικεφαλής Αρχιεπίσκοπος Στέφανος, με τον τίτλο: “Αρχιεπίσκοπος Σκοπίων και Δημοκρατίας της Β. Μακεδονίας”.

Όπως φαίνεται οι Ιεράρχες της Βουλγαρίας αφαίρεσαν τον τίτλο “Αχρίδος” , τονίζοντας ότι για το θέμα της ονομασίας πρέπει να υπάρξει Πανορθόδοξη.

“Η επίσημη ονομασία θα πρέπει να επιλυθεί σε αδελφικό διάλογο με τις ελληνόφωνες και άλλες Τοπικές Εκκλησίες” - τονίζει το Πατριαρχείο Βουλγαρίας.

Εμφανίσεις: 302715
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: