Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 26/02 14:17

anastasiadis boulgarias

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη είχε σήμερα, Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020 ο Πατριάρχης Βουλγαρίας κ. Νεόφυτος στη Σόφια.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έτυχε θερμής υποδοχής από τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Βουλγαρίας, ο οποίος τον καλωσόρισε στο Πατριαρχείο.

«Η Κύπρος βρίσκεται στις καρδιές του λαού μας και οι σχέσεις μας με την Αρχιεπισκοπή Κύπρου είναι αδελφικές» τόνισε χαρακτηριστικά ο Πατριάρχης Νεόφυτος.

Να αναφερθεί ότι κατά την διάρκεια της συνάντησης ο Πρόεδρος της Κύπρου εξέφρασε την χαρά του για την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Πατριάρχη Βουλγαρίας, ενώ αναφέρθηκε στις καλές σχέσεις των δύο χωρών.

Επίσης ο κ. Αναστασιάδης και ο Πατριάρχης Νεόφυτος συζήτησαν για τις δυνατότητες ανάπτυξης προσκυνηματικού τουρισμού μεταξύ Βουλγαρίας και Κύπρου, καθώς και ιδέες για κοινή συνεργασία σε διάφορα θέματα.

Τέλος ο Πρόεδρος Αναστασιάδης μετέφερε τις ευχές του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσοστόμου Β', ενώ κάλεσε τον Πατριάρχη Βουλγαρίας να επισκεφθεί την Κύπρο.

Εμφανίσεις: 300565
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: