Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 10/05 11:00

Brownback Sofia

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Με τον Πατριάρχη Βουλγαρίας κ. Νεόφυτο, συναντήθηκε την Πέμπτη 9 Μαϊου ο επικεφαλής της υπηρεσίας θεμάτων διεθνούς θρησκευτικής ελευθερίας των ΗΠΑ κ. Σαμιούλ Μπράουνμπακ.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Πατριαρχικό Μέγαρο στη Σόφια, με αφορμή την επίσκεψη που πραγματοποιεί στην χώρα ο κ. Μπράουνμπακ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Μπράουνμπακ μοιράστηκε με τον Πατριάρχη τις επισκέψεις που πραγματοποιήσε κατά τη διάρκεια του Πάσχα, οι οποίες περιελάμβαναν συνομιλίες για τη θρησκευτική ελευθερία και την αντιπολίτευση σε θρησκευτικές διώξεις στον κόσμο.

Επίσης ο Εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ εξέφρασε την επιθυμία για συνεργασία με την Βουλγαρική Ορθόδοξη Εκκλησία για θρησκευτικά θέματα, ενώ προσκάλεσε τον Πατριάρχη Νεόφυτο να λάβει μέρος σε συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο στην Ουάσιγκτον.

"Ελπίζουμε να οικοδομήσουμε μια παγκόσμια κοινότητα για την υποστήριξη των θρησκευτικών δογμάτων", δήλωσε ο κ. Μπράουνμπακ.

Από την πλευρά του, ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Βουλγαρίας, ευχαρίστησε τον Πρέσβη για την επίσκεψη, τονίζοντας ότι "η ειρήνη και η ανεκτικότητα ήταν πάντα σημαντική για εμάς. Στη Σόφια συνυπάρχουν ειρηνικά τέσσερις ομολογίες, Ορθόδοξοι, Καθολικοί, Εβραίοι και Μουσουλμάνοι".

Να αναφερθεί ότι στο βιβλίο υψηλών επισκεπτών ο κ. Μπράουνμπακ εξέφρασε την επιθυμία για εμβάθυνση και ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των ΗΠΑ και της Βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Εμφανίσεις: 300674
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: