Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Σάββατο, 19 Μαϊος 2018

sinodos boulgarias

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης


Τέλος στα σενάρια περί διάλυσης της επιτροπής διαλόγου της Εκκλησίας της Βουλγαρίας, με την λεγόμενη σχισματική "Μακεδονική" Εκκλησία, βάζει το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Συνόδου της Βουλγαρικής Εκκλησίας.

"Η επιτροπή διαλόγου με την λεγόμενη Μακεδονική Εκκλησία των Σκοπίων δεν έχει διαλυθεί, αλλά συνεχίζει κανονικά το έργο της" - τονίζει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της Συνόδου.

Επίσης η Εκκλησία της Βουλγαρίας κατηγορεί τα ΜΜΕ της χώρας, τα οποία με δημοσιεύματα υπονομεύουν την αξιοπιστία των διαπραγματεύσεων με την λεγόμενη "Μακεδονική" Εκκλησία της πΓΔΜ.

"Η Επιτροπή της Ιεράς Συνόδου υπό την προεδρία του Μητροπολίτη Στάρα Ζαγόρα Κυπριανού, εξετάζει λεπτομερώς τις επιστολές και τα αιτήματα που έχει υποβάλει η λεγόμενη "Μακεδονική" Εκκλησία και να συνταχθεί αναφορά στην Σύνοδο" - αναφέρει μεταξύ άλλων το Γραφείο Τύπου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ενημέρωση του Γραφείου Τύπου είναι λακωνική, ενώ δεν δίνει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την δραστηριότητα της συγκεκριμένης επιτροπής.

Τέλος πληροφορίες αναφέρουν ότι η Επιτροπή λέγεται ότι θα έχει διαπραγματεύσεις και με άλλες Τοπικές Εκκλησίες, παρόλο αυτά μέχρι σήμερα δεν δόθηκε καμία επίσημη πληροφόρηση κατά πόσον έγιναν επαφές από την πλευρά της Βουλγαρίας.

Εμφανίσεις: 302480
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: