Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 15/05 01:31

milan vtbevskiΟ Δρ Μιλέν Βράμπεβσκι

Ρεπορτάζ: Romfea.gr


Διαμαρτυρία έξω από το κτίριο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Βουλγαρίας, θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη 15 Μαϊου, μετά την απόφαση να μην συμμετάσχει η Εκκλησία της Βουλγαρίας στους εορτασμούς για τα 1000 χρόνια της Αρχιεπισκοπής Αχρίδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες μετά την απόφαση ο Δρ Μιλέν Βράμπεβσκι πρόεδρος του ιδρύματος "Βουλγαρική μνήμη", προέβη σε μια σκληρή ανακοίνωση καλώντας παράλληλα τον κόσμο να συσπειρωθεί και να διαμαρτυρηθεί.

"Αγαπητοί αδελφοί, το ποτήρι της δεκαετούς υπομονής ξεχείλησε! Μετά την σημερινή απόφαση της Εκκλησίας της Βουλγαρίας, ζητώ να συσπειρωθούμε και να διαμαρτυρηθούμε μπροστά από το Συνοδικό Μέγαρο ενάντια στην αντι-κρατική απόφαση της Ιεράς Συνόδου" - αναφέρει χαρακτηριστικά ο Μιλέν Βραπέβσκι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ενάντια στην πρόταση για αποστολή αντιπροσωπείας στα Σκόπια, ψήφισαν 8 Μητροπολίτες ενώ υπέρ 5.

Για την ακρίβεια, οι Μητροπολίτες που ψήφισαν ΟΧΙ στην πρόταση της λεγόμενης σχισματικής "Μακεδονικής Εκκλησίας" ηταν οι Λόβετς Γαβριήλ, Δοροστόλου Αμβρόσιος, Δυτ. Ευρώπης Αντώνιος, Ρούσε Ναούμ, Βάρνας Ιωάννης, Νευροκοπίου Σεραφεί, Βράτσης Γρηγόριος και Βιδινίου Δανιήλ.

Δείτε το σχετικό δημοσιεύμα αποκλειστικά στο Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων Romfea.gr: Διχασμένη η Βουλγαρία για την Εκκλησία της πΓΔΜ

Εμφανίσεις: 301832
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: