Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 14/05 19:54

sinodos boulgarias

Του Αιμίλιου Πολυγένη


Συνεδρίασε σήμερα, Δευτέρα 14 Μαΐου η Ιερά Σύνοδος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Βουλγαρίας στη Σόφια.

Κατά την διάρκεια της σημερινής συνεδρίας, τα μέλη της Ιεράς Συνόδου συζήτησαν την πρόσκληση της σχισματικής λεγομένης «Μακεδονικής» Εκκλησίας, για συμμετοχή της Εκκλησίας της Βουλγαρίας για τους εορτασμούς στην Οχρίδα στις 27 Μαΐου του τρέχοντος έτους.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Ιερά Σύνοδος έλαβε μία απροσδόκητη απόφαση να μην συμμετάσχει στους εορτασμούς, απορρίπτοντας την πρόταση του σχισματικού Αρχιεπισκόπου Στεφάνου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στους εν λόγω εορτασμούς αναμένεται να παραστεί ο Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, αλλά η σημερινή απόφαση της Ιεράς Συνόδου δίνει μία νέα κατεύθυνση στις εξελίξεις.

Όπως είναι γνωστό το Οικουμενικό Πατριαρχείο, η Σερβική Εκκλησία, η Ελλαδική Εκκλησία και η Ρωσική Εκκλησία είχαν εκφράσει την αντίθεσή τους σχετικά με την πρωτοβουλία της Εκκλησίας της Βουλγαρίας να αναγνωρίσει την σχισματική λεγομένη «Μακεδονική» Εκκλησία.

Είναι φανερό ότι μετά τις έντονες αντιδράσεις των κατά Τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών, η Ιερά Σύνοδος έκανε στροφή 180 μοιρών απορρίπτοντας την πρόσκληση της σχισματικής λεγομένης «Μακεδονικής» Εκκλησίας.

Πληροφορίες της Romfea.gr αναφέρουν ότι διεξάγει ονομαστική ψηφοφορία απόντος του Πατριάρχη Βουλγαρίας Νεοφύτου λόγω ασθενείας, αλλά υπό την Προεδρία του Μητροπολίτη Σλίβεν Ιωαννικίου όπου διαπιστώθηκε η Ιεραρχία είναι μοιρασμένη σε δύο στρατόπεδα.

Να αναφερθεί ότι η μία ομάδα είναι με την πλευρά του Μητροπολίτη Φιλιππουπόλεως Νικολάου και τους υποστηρικτές του, ενώ η άλλη ομάδα υπό του Μητροπολίτη Λόβετς Γαβριήλ και των νέων Ιεραρχών.

Τέλος να σημειωθεί ότι έγιναν προσπάθειες να συμμετάσχει στους εορτασμούς τουλάχιστον ένας Επίσκοπος της Εκκλησίας της Βουλγαρίας, κάτι που απορρίφθηκε από πλειοψηφία Ιεραρχών.

Εμφανίσεις: 302272
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: