Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 14/03 13:09

mkd 363040

Του Αιμίλιου Πολυγένη


Ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεφ ζήτησε από την Ορθόδοξη Εκκλησία της Βουλγαρίας να σεβαστεί την κοινή ιστορία μεταξύ της ΠΓΔΜ και της Βουλγαρίας, και να βρουν τρόπους για να υσποστηρίξουν την "Μακεδονική" Εκκλησία στις προσπάθειες για την αναγνώριση του Αυτοκεφάλου.

"Το ζήτημα αφορά εξ΄ ολοκλήρου την Εκκλησία της Βουλγαρίας. Όπως είδατε όμως, κατά την διάρκεια της επισκέψεώς μου στην Μακεδονία, ήμουν με δύο σεβαστούς Ιεράρχες της Βουλγαρίας. Ένας ήταν ο Μητροπολίτης Φιλιππουπόλεως κ. Νικόλαος και ο άλλος ο Στάρα Ζαγόρα Κυπριανός" ανέφερε σε δηλώσεις του ο Πρωθυπουργός Ράντεφ.

Επίσης ο Βούλγαρος Πρόεδρος πρόσθεσε: "Στην υπόθεση αυτή το Κράτος δεν μπορεί να παρέμβει, αλλά όταν οι Ορθόδοξες Εκκλησίες θα επιλύσουν το θέμα, πρέπει να ληφθει υπόψη ότι και οι δύο πλευρές Βουλγαρία και Μακεδονία, έχουν κοινά ονομάτα, κοινή ιστορία και πρέπει να φροντίσουμε άμεσα γι΄ αυτό."

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο και η Εκκλησία της Ελλάδος, καταδίκασαν τις συνομιλίες της Εκκλησίας της Βουλγαρίας, κάνοντας λόγο για αντικανονικές ενέργειες.

Εμφανίσεις: 303800
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: