Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 28/03 16:54

adioxeias ioannis

Επιστολή συμπαράστασης προς τον Μητροπολίτη Κιέβου κ. Ονούφριο, σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στην Ουκρανία απέστειλε ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ. Ιώαννης.

Ο Πατριάρχης Αντιοχείας στην επίστολή του, μεταξύ άλλων τονίζει ότι "σας γράφουμε αυτές τις λίγες γραμμές σε μια δύσκολη στιγμή της ιστορίας για την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας. Μια στιγμή που θυμίζει τα λόγια του Απ. Παύλου: ἐν παντὶ θλιβόμενοι ἀλλ᾿ οὐ στενοχωρούμενοι, ἀπορούμενοι ἀλλ᾿ οὐκ ἐξαπορούμενοι, διωκόμενοι ἀλλ᾿ οὐκ ἐγκαταλειπόμενοι, καταβαλλόμενοι ἀλλ᾿ οὐκ ἀπολλύμενοι... (Β.Κορ. 4: 8-9).

Επίσης ο Πατριάρχης Ιωάννης υπογραμμίζει πως "με πολύ πόνο καρδιάς παρατηρούμε από μακριά τους διωγμούς που υπομένετε τόσο εσείς όσο και η αγία σας Εκκλησία για χάρη του Χριστού."

"Ενώ σωματικά βρισκόμαστε σε μεγάλη απόσταση, είμαστε κοντά σας νοερώς και τείνουμε χέρι βοηθείας σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που βιώνετε εσείς και το ποίμνιο σας" - πρόσθετει χαρακτηριστικα ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Αντιοχείας.

Κλείνοντας ο κ. Ιώαννης αναφέρει: "Προσευχόμαστε στον Κύριο να σταματήσει γρήγορα αυτός ο τραγικός πόλεμος, και να έρθει το τέλος όλων των απειλών που βιώνει η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας".

Εμφανίσεις: 224441
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: