Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 28/03 16:33

antioxeias mosxas1

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Επιστολή προς τον Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλο για την κατάσταση στην Ουκρανία, απέστειλε ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ. Ιωάννης.

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Αντιόχειας απευθυνόμενος προς τον Πατριάρχη Κύριλλο, μεταξύ άλλων τονίζει ότι "ακούμε για τις διώξεις της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας και σας γράφω την επιστολή αυτή με πολύ θλίψη".

"Την ώρα που βιώνουμε την Αγία και Μεγάλη Σαρακοστή, ακούμε και γίνομαστε αποδέκτες οδυνηρών νέων για την κατάσταση που βιώνει η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας. Βιώνουμε μαζί σας τις δύσκολες αυτές στιγμές της ιστορίας, και γινόμαστε μάρτυρες του πολέμου στην Ουκρανία" - αναφέρει στην επίστολή του ο Πατριάρχης Αντιοχείας.

Σε άλλο σημείο ο Πατριάρχης Αντιοχείας, υπογραμμίζει ότι παρακολουθεί με θλίψη τους διωγμούς σε κλήρο και λαό, καθώς και στα ιερά χριστιανικά προσκυνήματα που αποτελούν την καρδιά της ιστορικής Ρωσίας.

"Ζητούμε από τον Αναστάντα Χριστό να στείλει πνεύμα ειρήνης και τελειώσουν όλες οι συγκρούσεις στην γη της Ουκρανίας" - πρόσθετε κλείνοντας ο Πατριάρχης Ιωάννης.

Εμφανίσεις: 243908
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: