Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 08/02 16:48

dilosi pat antioxeias

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


«Η απόφαση σχετικά με τη λήψη του εμβολίου είναι προσωπική απόφαση. Κάθε πιστός έχει το δικαίωμα να λάβει αυτήν την απόφαση σε συνεννόηση με τον γιατρό του» τονίζει σε δήλωσή του σχετικά με τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού το Πατριαρχείο Αντιοχείας.

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αντιoχείας κ. Ιωάννης και οι Ιεράρχες της Εκκκλησίας της Αντιόχειας μεταξύ άλλων αναφέρουν πως «η Εκκλησία ενθαρρύνει την επιστημονική έρευνα και τους επιστήμονες και ευλογεί κάθε κατάλληλη πρωτοβουλία που συμβάλλει στην πρόοδο της ανθρωπότητας και ανακουφίζει τον ανθρώπινο πόνο.»

«Η Εκκλησία θεωρεί ότι το θέμα του εμβολιασμού δεν είναι η ειδικότητα του πεδίου των θεολογικών και πνευματικών μελετών, αλλά μάλλονεξειδικευμένο για τον τομέα των ιατρικών επιστημών και των αρχών της. Η απόφαση σχετικά με τη λήψη του εμβολίου είναι προσωπική απόφαση. Κάθε πιστός έχει το δικαίωμα να λάβει αυτήν την απόφαση σε συνεννόηση με τον γιατρό του» τονίζει χαρακτηριστικά στη δήλωσή της η Εκκλησία της Αντιόχειας.

Επίσης το Πατριαρχείο Αντιοχείας εφιστά την προσοχή των πιστών της στη σημασία της συνέχισης τήρησης όλων των μέτρων που ζητούν οι αρμόδιες αρχές, είτε πριν είτε μετά τον εμβολιασμό, προκειμένου να διατηρηθεί περαιτέρω η ασφάλεια της κοινωνίας και της ανθρώπινης ζωής, ενώ προειδοποιεί για οποιαδήποτε πολιτική ή εμπορική εκμετάλλευση διανομής των εμβολίων.

«Η Εκκλησία κατανοεί ότι υπάρχουν διαφορετικές απόψεις που απορρέουν από φόβους και ανησυχίες που κυκλοφορούν στα μέσα ενημέρωσης σε μια ατμόσφαιρα φόβου, άγχους και εκφοβισμού. Αυτή η ατμόσφαιρα προκαλείται από τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκε το ζήτημα της δημόσιας υγείας και τις πολλές πιέσεις που ασκήθηκαν και εξακολουθούν να ασκούνται» προσθέτει σε άλλο σημείο η Εκκλησία της Αντιόχειας.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι όλα τα προληπτικά μέτρα υγείας και οι εμβολιασμοί είναι ευεργετικά για τη σωματική μας ασφάλεια. Ωστόσο, δεν πρέπει να παραβλέψουμε τη σημασία της πνευματικής μας ασφάλειας. Πρέπει να αποκηρύξουμε ό, τι βλάπτει τον εαυτό μας, τον αδερφό μας και το περιβάλλον μας. Καλούμαστε να ζήσουμε το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, να είμαστε ευγνώμονες για τα δώρα και τα έλεος του Θεού και να αναζωπυρώσουμε την ελπίδα μας διαβάζοντας την Αγία Γραφή, τους βίους των Αγίων και τις διδασκαλίες τους» υπογραμμίζει το Πατριαρχείο Αντιοχείας.

Εμφανίσεις: 302410
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: