Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 07/08 12:30

adioxeias biritos1

Για την Romfea.gr | Θάνος Θανόπουλος


Μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση πως η Βηρυτός είναι σύμβολο ειρήνης και πολιτισμού, απέστειλε ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ. Ιωάννης κατά την διάρκεια της επίσκεψής στην πρωτεύουσα του Λιβάνου.

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Αντιόχειας επισκέφθηκε σήμερα, Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020 την Ιερά Μητρόπολη Βηρυτού και είδε από κοντά τις ζημιές που προκλήθηκαν από την καταστροφική έκρηξη.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης με τον Μητροπολίτη Ηλία ο Μακαριώτατος εξέφρασε την στήριξη του στον δοκιμαζόμενο λαό της Βηρυτού, ενώ τόνισε πως «είμαστε σταθεροί σε αυτή τη γη όπως οι Κέδροι του Λιβάνου».

«Μέσω του Μητροπολίτη Ηλία μεταφέρουμε την ειρήνη σε όλη την Βηρυτό και τους κατοίκους της. Κομίζουμε την Βηρυτό στις καρδιές μας» - δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Πατριάρχης Ιωάννης.

Σε άλλο σημείο ο Μακαριώτατος τόνισε: «Είμαστε μία οικογένεια. Πολλές Ορθόδοξες Εκκλησίες επικοινώνησαν μαζί μας για να μας εκφράσουν την συμπαράστασή τους και την αγάπη τους. Οι χώρες της Ρωσίας και της Ελλάδας επικοινώνησαν άμεσα μαζί μας και έλαβαν έμπρακτα μέτρα στήριξης».

Επίσης ο Πατριάρχης Ιωάννης αναφέρθηκε στα θύματα της τραγωδίας και δήλωσε ότι: «μνημονεύουμε όλους εκείνους που μαρτύρησαν, τους τραυματίες, τους αγνοούμενους και τους πληγέντες. Είμαστε στο πλευρό του Μητροπολίτη Ηλία και της οικογένειας μας στη Βηρυτό».

Κλείνοντας ο κ. Ιωάννης υπογράμμισε: «Η Βηρυτός είναι σύμβολο ειρήνης και πολιτισμού. Είμαστε παιδιά αυτής της γης, είμαστε σταθεροί εδώ όπως οι κέδροι του Λιβάνου, ανεξάρτητα από τις δυσκολίες που υπάρχουν. Είμαστε με τους ανθρώπους μας και παραμένουμε σε αυτή την χώρα».

Τέλος να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια της επίσκεψης του Πατριάρχη Αντιοχείας στην Ιερά Μητρόπολη, αναπέμφθηκε δέηση για την ανάπαυση των ψυχών των θυμάτων. 

adioxias biritos 1

adioxias biritos 1

2

adioxias biritos 4

2

adioxias biritos 1

adioxias biritos 4

Εμφανίσεις: 301587
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: