Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 24/09 01:17

naos libano 3

Τελετή καταθέσεως του θεμελίου λίθου του Ιερού Ναού της Παναγίας «Απρόσμενης χαράς» πραγματοποιήθηκε στις 22 Σεπτεμβρίου 2019 στη πόλη Ζάχλε Λιβάνου, τη γενέτειρα του Μητροπολίτη Φιλιππουπόλεως Νήφωνα, ο οποίος από το 1977 υπηρετεί ως εκπρόσωπος του Πατριάρχη Αντιοχείας παρά τον Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών.

Ιερός Ναός, του οποίου το σχέδιο εκπονήθηκε σε Ρωσικό ρυθμό, θα είναι τέταρτος κατά σειρά Ορθόδοξος ναός σε αυτή την Λιβανέζικη πόλη.

Την τελετή πραγματοποίησε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αντιοχείας και πάσης Ανατολής Ιωάννης Ι’ πλαισιούμενος από τον Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνα και τον Μητροπολίτη Φιλιππουπόλεως Νήφωνα. Στη συνέχεια στα θεμέλια του Ιερού Ναού τοποθέτησαν μια κάψουλα με γράμμα.

Παρέστησαν Ιεράρχες του Πατριαρχείου Αντιοχείας Μητροπολίτες Ζάχλη Αντώνιος, Τύρου και Σιδώνος Ηλίας, ο Επίσκοπος Σεντναΐ Λουκας, καθώς και ο Επίσκοπος Μοράβιτς Αντώνιος, εκπρόσωπος του Πατριάρχη Σερβίας παρά τον Πατριάρχη Μόσχας, κοινωνικοί παράγοντες του Λιβάνου, ξένοι διπλωμάτες.

naos libano 1

naos libano 1

naos libano 1

naos libano 1

Εμφανίσεις: 300932
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: