Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 03/01 13:37

p.victor damaskoΚείμενο: Romfea.gr


Συνάντηση με τον Πατριάρχη Αντιοχείας κ. Ιωάννη, είχαν στην Δαμασκό εκπρόσωποι του Πατριαρχείου Μόσχας.

Συγκεκριμένα τον Πατριάρχη Ιωάννη επισκέφτηκαν ο Ηγούμενος Αρσένιος, που αντιπροσωπεύει τη ρωσική ορθόδοξη Εκκλησία στην Αντιόχεια και ο ιερέας Βίκτωρ εκπρόσωπος του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των ρωσιών στο Κάιρο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν την επέκταση των ακαδημαϊκών δεσμών, μεταξύ της Ρωσικής και Αντιοχειανής Εκκλησίας.

Σήμερα, τρεις μαθητές από το Πατριαρχείο Αντιοχείας σπουδάζουν στα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Εκκλησίας της Ρωσίας, ενώ δύο απόφοιτοι του Ορθόδοξου Πανεπιστημίου του Αγίου Τύχωνα σπουδάζουν στο Μπαλαμάντ του Λιβάνου.

Με ευλογία του Πατριάρχη Αντιοχείας κ. Ιωάννη το καλοκαίρι του 2018, περίπου 15 θεολόγοι φοιτητές θα σταλούν στη Ρωσία για εντατικά μαθήματα της ρωσικής γλώσσας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πατριάρχης Ιωάννης καλωσόρισε θερμά τους εκπροσώπους της Εκκλησίας της Ρωσίας, αλλά ιδιαίτερα τον πατέρα Βίκτωρ και τη σύζυγό του Τατιάνα, τους οποίους ευχήθηκε καλή επιτυχία και δύναμη στο δύσκολο έργο που επιτελούν στην Αίγυπτο.

Τέλος να σημειωθεί ότι την ίδια ημέρα οι εκπρόσωποι του Πατριαρχείου Μόσχας, είχαν συνάντηση με τον Επίσκοπο Σελεύκειας Εφραίμ και τον Επίσκοπο Λουκά, τους οποίους παρέδωσαν το βιβλίο του Πατριάρχη Κυρίλλου με τίτλο "Ελευθερία και Ευθύνη" στα αραβικά.

Εμφανίσεις: 302950
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: