Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 01/10 09:18

iera apodimia 5

Με την Χάρη του Θεού, ολοκληρώθηκε η 15ήμερη ποιμαντική περιοδεία του Σεβ. Μητροπολίτου Καρθαγένης και Βορείου Αφρικής στις χώρες του Μαρόκου και της Αλγερίας.

Την 14η Σεπτεμβρίου ε.έ. αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία και την τελετή Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Τύνιδος, έδρα της Μητροπολιτικής του περιφέρειας, μετέβη αεροπορικώς στην Καζαμπλάνκα του Μαρόκου, συνοδευόμενος υπό του Παν. Αρχιμ. Χρυσοστόμου Βολάντε και του Ευλαβ. Διακόνου Μιχαήλ Νιαρχάκου.

Την επομένη, ετέλεσε ωσαύτως την Θείαν Λειτουργίαν και την τελετή Υψώσως του Τιμίου Σταυρού στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και παρεκάθεσε στο γεύμα που παρέθεσε η Ελληνική Κοινότητα προς όλο το εκκλησίασμα.

Κατά την παραμονή του Σεβασμιωτάτου στο Μαρόκο, είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί κατ΄οίκον αρκετές ορθόδοξες οικογένειες, να τελέσει αγιαστικές πράξεις και να δώσει κουράγιο κι ελπίδα στους χριστιανούς που βρίσκονται μακρυά από τις ορθόδοξες χώρες τους και διαβιούν στην ισλαμική χώρα του Μαρόκου.

Επίσης, επισκέφθηκε την ρωσόφωνη Ενορία Αναστάσεως του Κυρίου στο Ραμπάτ και συνεργάστηκε για διάφορα θέματα μετά του Πρωθιερέως Μαξίμου Μασαλίτιν.

Εν συνεχεία, ο Σεβ. Μελέτιος επισκέφθηκε την Αλγερία, τυγχάνων θερμής φιλοξενίας από την Πρέσβη της Ελλάδος κα Νίκη Κουτράκου και ελειτούργησε εις το Παρεκκλήσιον της Αγίας Τριάδος εντός της Ελληνικής Πρεσβείας.

Κατ΄οικονομίαν και λόγω των ειδικών συνθηκών, προ της απολύσεως της θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού την οποίαν παρηκολούθησαν μετά των λοιπών πιστών, οι Ορθόδοξοι Πρέσβεις των χωρών Ρωσίας, Ρουμανίας, Βουλγαρίας και Σερβίας, καθώς και οι φιλέλληνες Πρέσβεις της Ιταλίας, Βελγίου, Σουηδίας, Τσεχίας, Βραζιλίας και Περού, οι οποίοι εντυπωσιάσθησαν από τον λειτουργικό πλούτο της Ορθοδοξίας.

Με την ολόκλήρωση αυτής της ποιμαντικής περιοδείας κατά μήνα Σεπτέμβριον, είχαν την πνευματική ευκαιρία όλοι οι ορθόδοξοι χριστιανοί των Ισλαμικών χωρών της Βορείου Αφρικής να προσκυνήσουν τον Τίμιο και Ζωοποιό Σταυρό, αντλούντες δύναμη και ευλογία.

iera apodimia 1

iera apodimia 1

iera apodimia 1

iera apodimia 1

iera apodimia 1

iera apodimia 1

iera apodimia 1

iera apodimia 1

iera apodimia 1

iera apodimia 1

Εμφανίσεις: 272160
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: