Γράφτηκε από τον/την ΚΥΠΕ. 10/08 14:09

patriarxis alexandreias

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής Θεόδωρος έστειλε ευχές προς τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, με την ευκαιρία της Εορτής των Θυσιών (Αΐντ Ελ Άντχα), ευχόμενος στον Αιγύπτιο ηγέτη «ευλογημένη εορτή» (Αΐντ Μουμπάρακ).

Την είδηση προβάλλει η μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα της Αιγύπτου «Αλ Αχράμ» στην αραβόφωνη ηλεκτρονική της έκδοση, η οποία διαβάζεται από εκατομμύρια αραβόφωνους όλου του κόσμου

Με τίτλο «Ο Πατριάρχης Θεόδωρος συγχαίρει τον Πρόεδρο Αλ Σίσι, τον Μεγάλο Ιμάμη του Ελ Άζχαρ για την Εορτή της Θυσίας», η αιγυπτιακή εφημερίδα μεταφέρει τα συγχαρητήρια του ελληνορθόδοξου Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεοδώρου Β΄ προς τον Πρόεδρο Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, με την ευκαιρία της Εορτής της Θυσίας (Αΐντ Ελ Άντχα), ευχόμενος προς τον Αιγύπτιο ηγέτη «ευλογημένη εορτή» (Αΐντ Μουμπάρακ).

Επίσης, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος συγχαίρει τον Μεγάλο Ιμάμη του Ελ Άζχαρ Δρ Άχμεντ Ελ Τάγιεμπ και τον Μεγάλο Μουφτή της Αιγύπτου Δρ Σάουκι Αλάμ καθώς όλους τους Μουσουλμάνους, καλώντας τον Θεό να προστατεύει την Αίγυπτο, την ηγεσία της χώρας, τον στρατό, την αστυνομία και τον λαό της χώρας.

Το ρεπορτάζ καταλήγει με τις ευχές του Αλεξανδρινού Προκαθημένου, η μουσουλμανική αυτή εορτή αυτή να ενισχύει πάντοτε την αδελφοσύνη μεταξύ των Χριστιανών και των Μουσουλμάνων. Και με ειρήνη και ευτυχία να ευλογείται η αγαπημένη μας Αίγυπτος – όπως τονίζει ο Πατριάρχης Θεόδωρος - και ολόκληρος ο κόσμος, με ευλογίες για ειρήνη και ασφάλεια.

Το ρεπορτάζ συνοδευόταν από επίσημη φωτογραφία του Πατριάρχη Θεοδώρου που ευλογεί από το ιερό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας.

Πηγή: Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ), Ν. Κάτσικας

patriarxis stin al ahram1

Εμφανίσεις: 235176
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: