Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 04/08 23:09

ethelontes kenya 27

Αυτές τις μέρες και για ολόκληρο τον μήνα Αύγουστο θα βρίσκονται στην Κένυα, για να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους στους Κενυάτες αδελφούς μας, ειδικοί επιστήμονες και ακαδημαϊκοί, ιατροί κ.ά.

Έφθασε ήδη η πρώτη ομάδα Αμερικανών όπου τους υποδέχθηκε στους χώρους της Πατριαρχικής Σχολής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Μακάριος.

Στη συνέχεια μετέβησαν στην περιοχή Μουκέν της φυλής Νάντι όπου ο Σεβ. κ. Μακάριος κατάθεσε τον θεμέλιο λίθο νέας βιβλιοθήκης και εργαστηρίων χημείας σ’ ένα από τα Ορθόδοξα Γυμνάσια και Δημοτικά σ’ όλη την επικράτεια της Δημοκρατίας της Κένυας. Οι εθελοντές βοηθούν στο κτίσιμο.

Ομάδα ιατρών και φοιτητών της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας βρίσκονται ήδη στους χώρους της Πατριαρχικής Σχολής, όπου εξετάζουν ασθενείς και προσφέρουν δωρεάν φάρμακα.

Για μια ολόκληρη εβδομάδα θα συνεχίσουν την ιατροφαρμακευτική τους προσφορά σε διάφορες περιοχές της Ναϊρόμπης και των περιχώρων. Είναι η δεύτερη χρονιά που επισκέπτονται την Κένυα.

Οι άλλες ομάδες Αμερικανών και Ελλήνων θα ασχοληθούν με το κτίσιμο δημοτικών σχολείων και θα επισκευάσουν επίσης άλλα.

Μια άλλη ομάδα Ελλήνων εκπαιδευτικών της Χερρονασίου Σχολής που βρίσκεται στην Άνω Χερσόνησο στο Ηράκλειο της Κρήτης φθάνουν στους χώρους της Πατριαρχικής Σχολής Ναϊρόμπης για να ανακαινίσουν εκ θεμελίων το παρακείμενο Νηπιαγωγείο και Δημοτικό του Αγίου Κλήμεντος.

Επίσης, μια άλλη ομάδα αποτελούμενη από γυναίκα οφθαλμίατρο θα προσφέρει τις υπηρεσίες της εθελοντικά και θα προσφέρει δωρεάν σκελετούς γυαλιών.

Το ερχόμενο Σάββατο ο εκτελεστικός Διευθυντής του Ιεραποστολικού Κέντρου που βρίσκεται στον Άγιο Αυγουστίνο Φλώριδας π. Μαρτίνος Ρίτσι θα επισκεφθεί διάφορες περιοχές όπου οι ομάδες των Αμερικανών δραστηριοποιούνται. Θα έχει επίσης συνάντηση – συνεργασία με τον Σεβασμιώτατο κ. Μακάριο.

Μια άλλη ομάδα νέων Αμερικανών από 11 άτομα φθάνουν για να βοηθήσουν στο κτίσιμο ασθενών διδασκαλίας και Κέντρου Νεότητος που φέρει την ονομασία Απόστολος Παύλος και βρίσκεται στη Δυτική Κένυα.

Την Κυριακή θα εκκλησιασθούν όλα α μέλη της αποστολής στον ιερό ναό Μεταμορφώσεως που βρίσκεται στο χωριό Καμάνγκου περιχώρου της Ναϊρόμπης όπου θα λειτουργήσει ο Σεβ. κ. Μακάριος.

Μια άλλη ομάδα εθελοντών έρχονται για να διδάξουν σε συνέδριο των Ορθοδόξων γυνακιών.

Μια από τις ομάδες ζήτησε και επισκέφθηκαν την παραγκούπολη της Κιμπίρας.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 251393
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: