Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 30/07 14:07

ptd 2

Το πρωί της Τρίτης 30 Ιουλίου ε.ε. ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γουινέας και Εκπρόσωπος του Πατριάρχη Αλεξανδρείας στην Αθήνα κ.κ. Γεώργιος, συνοδευόμενος από την Αρχόντισσα των Εκκλησιών κ. Αικατερίνη Σοφιανού και τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Καίρου κ. Χρήστο Καβαλή, επισκέφθηκαν τον Εξοχώτατο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπιο Παυλόπουλο στο Γραφείο του στο Προεδρικό Μέγαρο και του επίδωσαν εκ μέρους της Α.Θ.Μ. του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β’ πρόσκληση για να παραστεί στην τελετή θυρανοιξίων του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Κάιρο.

Ο κ. Καβαλής ενημέρωσε τον κ. Πρόεδρο για τις εργασίες που πραγματοποιήθηκαν για τον εξωραϊσμό του Ναού και για τους εορτασμούς που έχουν προγραμματιστεί.

Ο κ. Πρόεδρος συνεχάρη την κα. Σοφιανού και τον κ. Καβαλή που συνέβαλαν καθοριστικά στην υλοποίηση του έργου, τόνισε την μεγάλη σημασία της παρουσίας του Ελληνισμού στην Αίγυπτο και σε όλη την Αφρικανική Ήπειρο, αναφέρθηκε στο πολύ σημαντικό Ιεραποστολικό έργο που επιτελεί το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και ζήτησε από τον Σεβασμιώτατο να μεταφέρει τις ευχές του στον Μακαριώτατο.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος προσέφερε στον κ. Πρόεδρο τους πρόσφατα εκδοθέντες τόμους για το Πατριαρχείο και τον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Παλαιού Καίρου και η κα. Σοφιανού και ο κ. Καβαλής προσέφεραν αντίγραφο της ιστορικής εικόνας των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης που φυλάσσεται εντός του ομώνυμου Ι.Ν. στο Κάιρο και ο κ. Παυλόπουλος ως αντίδωρο προσέφερε αναμνηστικό δίσκο με την υπογραφή του.

Ο Ιερός Ναός θεμελιώθηκε το 1914 και ανακαινίστηκε εκ βάθρων με φροντίδα της κας. Σοφιανού και της Ελληνικής Κοινότητας Καίρου.

Στην τελετή έχουν ήδη προσκληθεί από τον Πατριάρχη οι Μακαριώτατοι Αρχιεπίσκοποι Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος και Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος Β’.

Εμφανίσεις: 300192
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: