Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 23/07 09:24

kinsasa 12

Για δεύτερη φορά η Ιερά Μητρόπολη Κινσάσας οργάνωσε Σεμινάριο Ορθοδόξων Νέων.

Το Σεμινάριο έγινε στην Ενορία των Αρχαγγέλων, Ενορία της οποίας τον θεμέλιον λίθον του Ναού έθεσε ο Μακαριώτατος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.Θεόδωρος το έτος 2012.

Στην ίδια Ενορία λειτουργεί και σχολείο πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στους χώρους του οποίου εγκαταστάθηκαν οι νέοι κατά το τριήμερο 18-21/7/2019.

Στο Σεμινάριο πήραν μέρος όλοι οι εκπρόσωποι της νεολαίας των Ενοριών της Μητροπόλεως Κινσάσας. Ανεπτύχθησαν τα εξής θέματα από τους ομιλητές κατά την διάρκεια του τετραήμερου Σεμιναρίου :

• Παρουσίαση της ιστορίας της Ορθόδοξου Εκκλησίας,  από τον π. Θεόδωρο TSHIBINDA, εφημέριο της ενορίας.
•  Πώς έζησα τον πατέρα Χρυσόστομο Παπασαραντόπουλο,  από τον π. Γεράσιμο KANKU. 
• Δόγμα και Ιερά Παράδοση στην Ορθόδοξη Εκκλησία, από τον Πατριαρχικό Επίτροπο της Γκόμας, Αρχιμανδρίτη Χαρίτωνα. 
• Θρησκεία και Δίκαιον,  από τον Συλβέστρο PAKAPOMBA 
• Η χρήση των μέσων δικτυώσεως από τους χριστιανούς νέους σήμερα.  
• Ο σεβασμός προς την γυναίκα από την οικογένεια και την κοινωνία, από την κυρία Ουρανἰα MATALATALA.
• Οι δυσκολίες της ζωής και η αντιμετώπισή τους, από τον Αρχιμανδρίτη Χρυσόστομο KAMUANGA.
• Περί της πίστεως εις τον Τριαδικό Θεό, από τον κ. Γρηγόριο MUKENGE.
• Η προβληματική του γάμου μεταξύ των νέων Ορθοδόξων στο Κογκό, από π. Σαμουήλ και τον κ. Λεονάρδο MUKENGE.

Μετά το τέλος των εισηγήσεων γινόταν συζήτηση με ερωτήσεις, στις οποίες απαντούσαν ο Αρχιεπίσκοπος και οι ομιλητές, οι οποίοι ήταν νέοι επιστήμονες, θεολόγοι, νομικοί, πτυχιούχοι πληροφορικής, ιατροί, ιστορικοί.

Τα πρακτικά των συνεδριάσεων θα εκδοθούν σε ιδιαίτερο τεύχος, για να γίνουν ευρύτερα γνωστά στην κοινωνία του Κογκό, καθώς προέρχονται από την διδασκαλία της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Αυτοί οι νέοι άνθρωποι λέγουν ότι οι ορθόδοξες αξίες πρέπει να προωθηθούν παντού.

Την Κυριακή 21/07/2019 έγινε Θεία Λειτουργία, η οποία τελέστηκε στον Ιερό Ναό των αγίων Αρχαγγέλων από τον Μητροπολίτη Κινσάσας κ.Νικηφόρο Μικραγιαννανίτη. Έψαλαν οι σύνεδροι χωρισμένοι σε δύο χορούς.

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε προς το εκκλησίασμα αναφερόμενος στο αποστολικό ανάγνωσμα της ημέρας (Ρωμ.10,9) «  ότι, εάν ομολογήσησεις εν τω στόματί σου Κύριον Ιησούν, και πιστεύσεις εν τη καρδία σου ότι ο Θεός ήγειρεν εκ νεκρών, σωθήση ».

Μετά την Θεία Λειτουργία ακολούθησε εκδήλωση λήξεως του Σεμιναρίου. Από έναν από τους συνέδρους έγινε σύντομη παρουσίαση των εργασιών του.

Ακολούθως ομίλησαν ο πρόεδρος της ενοριακής επιτροπής, ο εφημέριος της ενορίας, η εκπρόσωπος των ομιλητών, ο υπεύθηνος της νεολαίας της Μητροπόλεως, και την εκδήλωση έκλεισε ο Μητροπολίτης, ο οποίος ομίλησε καταλλήλως ενθαρρύνοντας τους νέους να γίνουν οι κήρυκες της Ορθοδοξίας, οργανώνοντας και άλλες εκδηλώσεις. Κατόπιν επεδόθησαν τα πιστοποιητικά συμμετοχής των συνέδρων.

Ακολούθησε σε αίθουσα του σχολικού συγκροτήματος προβολή βίντεο με τίτλο « Σιωπηλή κραυγή », με στόχο την ενημέρωση των συνέδρων για τα δικαιώματα του αγέννητου παιδιού.

Στο τέλος παρετέθη κοινή τράπεζα, στην οποία παρεκάθησαν οι συμμετασχόντες, καθώς και πολλοί ενορίτες, με εδέσματα που ετοίμασαν οι κυρίες της ενοριακής επιτροπής.

Εντύπωση προκάλεσε σε όλους το υψηλό επίπεδο των εισηγήσεων που δείχνει ωριμότητα στη πρόσληψη των αληθειών της Ορθοδοξίας από τους νέους ανθρώπους του Κογκό.

kinsasa 12

kinsasa 12

kinsasa 12

kinsasa 12

kinsasa 12

kinsasa 12

kinsasa 12

kinsasa 12

kinsasa 12

kinsasa 12

kinsasa 12

Εμφανίσεις: 300384
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: