Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Τετάρτη, 08 Μαϊος 2019

kenias sinantiseis 1

Η πολύχρονη παρουσία μου εδώ στην όμορφη χώρα της δεύτερής μου πατρίδας, που έχω ζήσει περισσότερα χρόνια από τον τόπο της καταγωγής μου, με έχει διδάξει ότι είναι απαραίτητη η καλή συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του τόπου.

Τα θέματα, φυσικά, των συζητήσεων τόσο με τον Αναπληρωτή Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Κένυας Ουίλλιαμ Ρούτο όσο και με τους Υπουργούς για θέματα γης και παιδείας είχαν σχέση με την άψογη λειτουργία σ’ όλα τα θέματα που απασχολούν μια τοπική Εκκλησία, όπως και τον Βουλευτή της περιοχής.

Ο Σεβασμιώτατος εξέθεσε σ’ όλους τις προσπάθειες που καταβάλλει η Ορθόδοξη Εκκλησία στην υπηρεσία όλων των φυλών της Κένυας σε θέματα παιδείας, ιατρικής, επισιτισμού των μικρών παιδιών, ιδιαίτερα σε απομακρυσμένες περιοχές, όπου επικρατεί ανομβρία, θρησκευτική οπωσδήποτε και εκκλησιαστική ορθόδοξη κατάρτιση.

Ο Σεβασμιώτατος κατά τη διάρκεια των συζητήσεων κάλεσε όλους να επισκεφθεί το κέντρο της ιεραποστολής για να δουν από κοντά τη μεγάλη συμβολή της Ορθόδοξης Εκκλησίας, ιδιαίτερα στα θέματα της παιδείας.

Αυτή τη στιγμή που χαράσσονται οι γραμμές αυτές γίνονται οι επί πτυχίω εξετάσεις στο διδασκαλικό μας Κολλέγιο και ταυτόχρονα καθηγητές από διάφορα άλλα εκπαιδευτήρια της περιοχής, για ένα ολόκληρο μήνα, θα παρακολουθούν επιμορφωτικά μαθήματα.

Επίσης, οι απόφοιτοι του παρακείμενου δημοτικού μας σχολείου, που βρίσκεται μέσα στους χώρου μας είναι εδώ για ένα τριήμερο ακαδημαϊκής και πνευματικής αναμόρφωσης. Μερικοί από αυτούς είναι σε λύκεια ή σε Πανεπιστήμια.

Τους δίνουμε την ευκαιρία να ξανασυναντιούνται αλλά και να θυμούνται τον χώρο απ’ όπου ξεκίνησαν μικρά και περιφρονημένα παιδάκια. Ευγνωμονούν τον ρόλο που διαδραμάτισε η Ορθόδοξη Εκκλησία στην ακαδημαϊκή και πνευματική τους κατάρτιση.

Όσο περνά ο χρόνος και η Εκκλησία μας συνεχίζει να βρίσκεται πάντα στο πλευρό των ταλαιπωρημένων και βασανισμένων ψυχών των αδελφών μας Αφρικανών, τόσο διαπιστώνει κανείς ότι η πραγματική ευτυχία και γαλήνη δεν αποκτάται μέσα από τα πλούτη και την καλοπέραση, αλλά μέσα από την φτώχεια και την αληθινή και βαθιά πίστη.

Πολλές φορές σημειώσαμε τις σκέψεις μας μέσα ακριβώς απ’ αυτό το μυστικό, το μυστήριο που σε μας, επειδή ακόμα βρισκόμαστε σε διαφορετικά επίπεδα, δεν το απολαμβάνουμε ούτε το καταλαβαίνουμε γι’ αυτό και χανόμαστε και χωρίς λόγο συγχυζόμαστε και δεν ξέρουμε πώς να πορευθούμε.

Ζω καθημερινά αυτό το δράμα των ανθρώπων που όσο περισσότερο υποφέρουν τόσο τους βλέπει κανείς να χαμογελούν και να ζουν στο δικό τους τον κόσμο, μα ταυτόχρονα με τα δεδομένα της ζωής τους, ζουν ήρεμα και νηφάλια.

Αξιολογούν τις προσωπικές και προσωρινές τους καταστάσεις με μια ανεξήγητη μετριοπάθεια, απάθεια και παραδειγματική εγκαρτέρηση. Συνεχίζουν τη ζωή τους και ας φαίνεται, με τα δικά μας τα κριτήρια, δύσκολη και ίσως απαράδεκτη ή ασυμβίβαστη.

Με έναν, μάλιστα, από τους πολιτικούς, τον τελευταίο που συνάντησα - νέος στην ηλικία – Βουλευτής της περιοχής, επειδή συνεργαστήκαμε μαζί για να βοηθήσουμε να καλυτερέψει η ζωή των νέων μας ιδιαίτερα, προσπαθήσαμε, εκτός από την ακαδημαϊκή και πνευματική τους πρόοδο και ανάπτυξη, να δώσουμε σ’ αυτούς ευκαιρίες ψυχαγωγίας, όπως το ποδόσφαιρο, κάτι που οι Αφρικανοί λατρεύουν και επιδεικνύουν εξέχοντα αποτελέσματα και επιδόσεις.

Καθημερινά, τους απασχολούμε, δίνοντάς τους αυτή την ευκαιρία να βρίσκονται εδώ στο δικό μας γήπεδο. Γι’ αυτό, καμιά φορά, όταν έχουν σημαντικό αγώνα, με προσκαλούν και αναγκάζομαι ανάμεσα στις τόσες άλλες υποχρεώσεις μου, να παρακολουθώ και ποδόσφαιρο!!! Χαίρονται να με βλέπουν και το απολαμβάνουν, αφού θεωρούμαι ο συντελεστής του προγράμματος αυτού.

Είναι πια γεγονός ουσιαστικό και αποδεδειγμένο ότι ο χώρος της ιεραποστολής τελικά μεταμορφώνει τον άνθρωπο.

Είναι αυτή η συνεχής ανακαινιστική προσπάθεια που καταβάλλουμε σ’ όλους τους τομείς, για να μπορέσουν οι νεόφυτοι αδελφοί μας να αποκτήσουν μέσα στην καρδιά τους το Άγιο Πνεύμα που τελικά τους καθαγιάζει και έτσι γίνονται μάρτυρες της αιώνιας σωτηρίας που τους ενσωματώνει και, ενωμένοι πια με την κοινωνία των αγίων, αποκτούν όλα τα χαρίσματα και τις αρετές – βιωματικά και εσχατολογικά.

kenias sinantiseis 2

kenias sinantiseis 2

kenias sinantiseis 2

kenias14

Εμφανίσεις: 269180
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: