Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 06/05 22:09

tanzania 1

Με την χάρη του Θεού και τις ευχές του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρου του Β´, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως κ. Δημήτριος, σε αυτήν την όμορφη αναστάσιμη και φθινοπωρινή για την Αφρική περίοδο που διανύουμε και μετά την περιπέτεια της υγείας του με την ελονοσία, θεμελίωσε έναν ακόμη Ιερό Ναό, αυτόν του Αγίου Φανουρίου στην πόλη Σοκόινε, της επαρχίας Μορογκόρο στην Ανατολική Τανζανία.

Ο Θεός ευλόγησε αυτά τα 15 χρόνια Ιεραποστολικής εργασίας του Σεβ. στην Τανζανία, έτσι ώστε μέχρι σήμερα να έχουν κτισθεί 33 Ιεροί Ναοί, οι ανάγκες όμως είναι ακόμη πολύ μεγάλες λόγω της πλούσιας ιεραποστολικής καρποφορίας, με αποτέλεσμα περισσότερες από 16 ενορίες να στεγάζονται σε αχυροκαλύβες!!!

Από πολύ νωρίς το πρωί της Δευτέρας άρχισαν να καταφθάνουν στο μεγάλο οικόπεδο που πρόσφατα απέκτησε η Ιερά Μητρόπολη Ειρηνουπόλεως, πάνω στην εθνική οδό προς την πρωτεύουσα της Τανζανίας Ντοντόμα, οι ιθαγενείς ιερείς της περιοχής, αναγνώστες, Ορθόδοξοι πιστοί κυρίως από την πρωτόγονη φυλή των Μασάι, πολλοί μαθητές από την γύρω περιοχή οι οποίοι φοιτούν στα Ορθόδοξα σχολεία, αλλά και Δήμαρχοι, Διευθυντές Σχολείων και άλλοι επίσημοι της τοπικής αυτοδιοίκησης, ώστε να παραστούν στην τελετή θεμελίωσης του 34ου Ορθόδοξου Ιερού Ναού, σε μια καρποφόρα Ιεραποστολική προσπάθεια στην Ανατολική Τανζανία, στην καρδιά του μουσουλμανισμού της Ανατολικής Αφρικής!!!

Ο Σεβ. μετά την λήξη της ακολουθίας του αγιασμού, μιλώντας στην γλώσσα των Σουαχίλι, εξήρε τις προσπάθειες του Παλαιφάτου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας σε κάθε γωνιά της αφρικανικής Ηπείρου για ειρήνη, πρόοδο, μόρφωση, υγεία και αρμονική συμβίωση, όλες αυτές δηλαδή τις αξίες που χρόνια τώρα ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. κ. Θεόδωρος Β', ο πνευματικός πατέρας της Αφρικής, προσπαθεί να κάνει πράξη στην αφρικανική ήπειρο.

Στο τέλος ο Σεβασμιότατος διένειμε την αναστάσιμη αγάπη της Ορθοδόξου Εκκλησίας στους φτωχούς ιθαγενείς ορθόδοξους, δηλαδή πέντε τόνους καλαμπόκι και καλαμποκάλευρο και 1.000 ζευγάρια σανδάλια στα φτωχά ξυπόλυτα Ορθόδοξα παιδιά μας!!!

tanzania 4

tanzania 4

tanzania 4

Εμφανίσεις: 301589
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: