Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 06/05 01:50

ougkanta

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Παρουσία του Προέδρου της Ουγκάντας Γιουέρι Μουσέβενι, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5 Μαϊου η τοποθέτηση θεμελίου λίθου για την ανοικοδόμηση του Καθεδρικού Ναού της Αγίας Σοφίας.

Να αναφερθεί ότι ο Πρόεδρος της Ουγκάντα πρωτοστατεί για την συγκέντρωση χρημάτων που αφορά την ανέγερση του Καθεδρικού Ναού της Αγίας Σοφίας, με πόρους από την Αίγυπτο, την Αιθιοπία και την Ρωσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μουσέβενι προσέφερε 30 εκατομμύρια σελίνια και δεσμεύτηκε για άλλα 275 που θα δοθούν για ανοικοδομήσεις Ναών στην Καμπάλα.

"Θα συντονίσω μια ομάδα η οποία θα κινητοποιηθεί για εξεύρεση πόρων, από τους οποίους θα στηρίξω την ανοικοδόμηση της Αγίας Σοφίας" - ανέφερε ο Πρόεδρος της Ουγκάντας προς τον Μητροπολίτη Ουγκάντας κ. Ιωνά.

Ο Καθεδρικός Ναός θα χτιστεί σε ανάμνηση των 100 χρόνων από την εμφάνιση της Ορθοδοξίας στην Ουγκάντα, η οποία σύμφωνα με τον γενικό Εισαγγελέα της χώρας "ανθίζει με την δύναμη του Αγίου πνεύματος"

Τέλος να σημειωθεί ότι το κόστος της ανέγερσης του Καθεδρικού Ναού, υπολογίζεται ότι θα φτάσει στα 4 εκατομμύρια δολλάρια.

ougkanta1

Εμφανίσεις: 300627
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: