Γράφτηκε από τον/την ekalexandria.org. 17/02 18:01

akkras1

Τις ευχές όλου του κλήρου αλλά και της παροικίας προς τον άγοντα σήμερα τα Σεπτά του Ονομαστήρια, Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β΄, μετέφερε ο Πατριαρχικός Επίτροπος της πόλης, Μητροπολίτης Άκκρας κ. Νάρκισσος, μιλώντας από το βήμα του Αγίου Σάββα και παρουσία του Γενικού Προξένου της Ελλάδας κ. Αθανάσιου Κοτσιώνη.

«Ο Θεός να έχει καλά τον πνευματικό πατέρα όλης της Αφρικής», ευχήθηκε ο κ. Νάρκισσος για τον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο, που πραγματοποιεί αυτές τις ημέρες επίσκεψη στο Κονγκό Μπραζαβίλ, ακολουθώντας μία παράδοση ετών, που θέλει να τελεί πάντοτε τη γιορτή του με το ποίμνιο της Αφρικής.

Μάλιστα, ο Μητροπολίτης Άκκρας, παρουσία και του Δ/ντή του Ιδιαιτέρου Γραφείου του Πατριάρχου π. Νικόδημου Τότκα και όλου του κλήρου, μετέφερε αντίστοιχα και τις ευχαριστίες του Προκαθήμενου του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου προς όλη την παροικία, που έδωσε το δυναμικό «παρών» στην πανηγυρική θεία λειτουργία, παρουσία της Προέδρου του Συλλόγου Ελλήνων Επιστημόνων Αλεξανδρείας «Πτολεμαίος Α΄» κα Λιλίκα Θλιβίτου, του Προέδρου του Ελληνικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Αλεξανδρείας κ. Βύρωνα Βαφειάδη, του Κοινοτικού Επιτρόπου Αλεξανδρείας κ. Δημήτρη Βαφειάδη και άλλων επισήμων.

«Ο Θεός να τού δίνει δύναμη να επιτελεί το ιεραποστολικό του έργο», κατέληξε ο Πατριαρχικός Επίτροπος Αλεξανδρείας, με τον αρχιμανδρίτη π. Παύλο Ιωσηφίδη να ψάλλει το "πολυχρόνιον" του Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεοδώρου Β΄.

akkras2

akkras2

akkras2

akkras5

Εμφανίσεις: 300479
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: