Γράφτηκε από τον/την Ekalexandria.org. 08/02 22:10

axomis1

Με δυσκολία μπόρεσε να κρατήσει τη συγκίνησή του ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος, κατά την αναχώρηση του πρόσφατα χειροτονηθέντος Μητροπολίτου Αξώμης Δανιήλ και μέχρι πρότινος εφημερίου του περικαλλούς ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αλεξανδρείας.

«Σε χαιρετούμε – δεν σε αποχαιρετούμε» είπε χαρακτηριστικά ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος προς ένα από τα πιο αγαπημένα παιδιά του, που από την εβδομάδα αυτή βρίσκεται πλέον στην Αιθιοπία, για να συνεχίσει από εκεί να υπηρετεί το ιεραποστολικό Πατριαρχείο.

«Είναι εδώ όλες οι αρχές: η Ελλάδα μας, το Προξενείο μας και η Κοινότητά μας, η Κύπρος μας, τα σωματεία μας», που ήρθαν να πάρουν αντίδωρο για τελευταία φορά από τα χέρια του κληρικού που υπηρέτησε επί τρία χρόνια τον επιβλητικό ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Επί τη αναχώρηση του Μητροπολίτου Δανιήλ, το τιμητικό παρών έδωσαν ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Αλεξάνδρεια κ. Αθανάσιος Κοτσιώνης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας, η Αντιπρόεδρος της Κυπριακής εν Αιγύπτω Αδελφότητας κα Μάρω Φορμόζη, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Αλεξανδρείας κ. Βύρων Βαφειάδης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Επιστημόνων Αλεξανδρείας κα Λιλίκα Θλιβίτου και άλλοι επίσημοι, αλλά και όσοι πάροικοι ενορίτες αγάπησαν από την καρδιά τους τον π. Δανιήλ.

«Πορεύου στην Αιθιοπία», είπε ο Πατριάρχης στο νέο Μητροπολίτη, ζητώντας του να βρίσκεται πάντοτε κοντά και στους Έλληνες.
Ενώ, ο Πατριάρχης Θεόδωρος θύμισε στο εκκλησίασμα ότι από την Αλεξάνδρεια ξεκίνησε ο Φρουμέντιος, ο πρώτος Πατριάρχης Αιθιοπίας, με το ποίμνιο της σημερινής χώρας να βρίσκεται σήμερα πολύ κοντά στην Ελληνορθόδοξη εκκλησία.

Τέλος, ευχαρίστησε θερμά τον πρόσφατα χειροτονηθέντα Μητροπολίτη, ψάλλοντας και την ευχή του, και με τον κόσμο να παραλαμβάνει από τα χέρια του το αντίδωρο, δίνοντάς του ευχές και αφήνοντας τα μάτια τους οι περισσότεροι να δείξουν την αγάπη που ένιωσαν για το πρόσωπο του μέχρι π΄ροτονος πατρός Δανιήλ, του δικού τους εφημερίου ιερέα και σήμερα πλέον Μητροπολίτου Αξώμης.

Πολλές οι ευχαριστίες και από το πρόσωπο του Προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας Εδμόνδου Κασιμάτη, εκ μέρος όλης της παροικίας

Μητροπολίτα Αξώμης κ. Δανιήλ, εις έτη πολλά έτη Δέσποτα!

axomis2

axomis2

axomis2

axomis2

Εμφανίσεις: 300203
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: