Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 09/05 12:00

italia oikoumenikos

«…τοῖς πᾶσιν γέγονα πάντα, ἵνα πάντως τινὰς σώσω.» (Α΄Κορ.9:22)

Η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχου στην Ιταλία 2-7 Μαΐου υπήρξε καθόλα πολύ επιτυχημένη.

Η Romfea.gr θα αφιερώσει εκτενές αφιέρωμα τις ερχόμενες ημέρες.

Οι παρεμβάσεις του, οι ομιλίες του για το περιβάλλον και το μέλλον του πλανήτη, η παρουσία του στην Ρ/Κ του Σαλέρνο της Καμπανίας όπου φυλάσσεται το λείψανο του Αγίου Ευαγγελιστού Ματθαίου με αφορμή τον εορτασμό των 1070 χρόνων της ανακομιδής του (6 Μαΐου 954 μΧ) προκάλεσαν τον ενθουσιασμό και την προσοχή εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων όπως προκύπτει από την στατιστική των δημοσιευμάτων στο διαδίκτυο.

Η δήλωση όμως του Οικουμενικού Πατριάρχου, που θα μείνει αξέχαστη στους κατοίκους της μεγάλης μητρόπολης του ιταλικού νότου της Νεαπόλεως της Καμπανίας (Napoli) αναπόσπαστου κομματιού της ένδοξης Μεγάλης Ελλάδας, είναι το κλείσιμο της ομιλίας του στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου της ιστορικής ελληνορθόδοξης κοινότητας με τα 500 χρόνια ιστορίας, λίγο πριν την αναχώρησή του για το Φανάρι και την Βασιλεύουσα και σήκωσε θύελλα ενθουσιασμού ακόμη και μέσα στην Εκκλησία.

Η δήλωση του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου που ενθουσίασε το λαό και τους οπαδούς της Νάπολης.

"Λόγω μιας ευτυχούς σύμπτωσης γεγονότων, έχουμε την ευκαιρία να συγχαρούμε τον εγκάρδιο λαό της πόλης της Νάπολης για την κατάκτηση του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου μετά από 33 χρόνια αγωνίας. Μοιραζόμαστε τη χαρά σας, γνωρίζοντας ότι ακόμη και το πάθος για τον αθλητισμό, αν το ζήσουμε σωστά, μπορεί να γίνει πηγή αδελφοσύνης, φιλίας μεταξύ ανθρώπων, πόλεων, εθνών και λαών. Θερμά συγχαρητήρια ! Complimenti !" (δείτε το βίντεο με την δήλωση στα ιταλικά)

Έτσι, κατά την αναχώρησή Του από το ξενοδοχείο για το αεροδρόμιο ο Οικουμενικός Πατριάρχης βρέθηκε μπροστά σε μια ευχάριστη έκπληξη: χιλιάδες λαού με σημαίες, κόρνες, καραμούζες και λάβαρα τον υποδέχθηκαν για να τον χαιρετήσουν θερμά!

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΜΕΝΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΚΗΝ:

Il PATRIARCA ECUMENICO BARTOLOMEO E LO SCUDETTO...

La dichiarazione del Patriarca Ecumenico che ha emozionato il popolo e i tifosi di Napoli:

"Per una lieta coincidenza di eventi ci è gradito cogliere l'occasione per congratularci con il caloroso popolo della città di Napoli per la vittoria dello scudetto calcistico dopo 33 anni di tribolata attesa. Condividiamo la vostra gioia, sapendo che anche la passione sportive se correttamente vissuta, può diventare fonte di fratellanza, di amicizia tra persone, città, nazioni e popoli. Θερμά συγχαρητήρια! Complimenti ! "

Εμφανίσεις: 300774
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: