Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 21/03 19:13

bartho simonite 4

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Συνάντηση με την Πρωθυπουργό της Λιθουανίας Ινγκρίντα Σιμονίτε είχε σήμερα, Τρίτη 21 Μαρτίου 2021 ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης επισκέπτεται την Λιθουανία για πρώτη φορά μετά από πρόσκληση της Πρωθυπουργού Σιμονίτε.

Η Πρωθυπουργός της Λιθουανίας καλοσωρίζοντας τον Παναγιώτατο δήλωσε: «Χαιρετίζουμε ειλικρινά την πρώτη επίσκεψη της Παναγιότητάς σας στη Λιθουανία και είμαστε ευγνώμονες για την προσοχή που δίνετε στη Λιθουανική Ορθόδοξη κοινότητα και στα θέματα που την απασχολούν».

Επίσης η κα Σιμονίτε τόνισε ότι «η απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου να κάνει δεκτή την έκκλητο προσφυγή πέντε Λιθουανών Ορθοδόξων κληρικών που καθαιρέθηκαν από το Πατριαρχείο Μόσχας και να τους δεχτεί στη Μητέρα Εκκλησία, είναι ένα σημαντικό βήμα για τη διασφάλιση της θρησκευτικής ελευθερίας στη Λιθουανία».

Σε άλλο σημείο η Πρωθυπουργός της Λιθουανίας σημείωσε πως «η απόφαση για την επιστροφή του Οικουμενικού Πατριαρχείου στη Λιθουανία μπορεί να ληφθεί μόνο από το ίδιο το Οικουμενικό Πατριαρχείο – αυτό είναι θέμα της Εκκλησίας και των πιστών».

Μετά το πέρας της συνάντησης η Πρωθυπουργός Σιμονίτε και ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος υπέγραψαν σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Λιθουανίας και του Οικουμενικού Πατριαρχείου, η οποία αποσκοπεί στην περαιτέρω ενίσχυση και ανάπτυξη της συνεργασίας στους τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος για τη διευκόλυνση της άσκησης της ελευθερίας της συνείδησης και της θρησκευτικής ελευθερίας για τους Ορθόδοξους πιστούς στη Λιθουανία.

Photos: Nikos Papachristou / Ecumenical Patriarchate

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΑΓΓΛΙΚΑ)

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ (ΑΓΓΛΙΚΑ)

bartho simonite 1

bartho simonite 1

bartho simonite 1

bartho simonite 1

bartho simonite 1

bartho simonite 1

bartho simonite 1

bartho simonite 1

Εμφανίσεις: 300260
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: