Λεπτομέρειες από το πρόγραμμα του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Ουκρανία

Του Θάνου Θανόπουλου στην Romfea.gr
Λεπτομέρειες από το πρόγραμμα της επισκέψεως του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Ουκρανία, φέρνουν στην δημοσιότητα διάφορα Ουκρανικά ΜΜΕ.
Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα ο κ. Βαρθολομαίος θα έχει συναντήσεις με την ηγεσία της χώρας, ενώ θα συλλειτουργήσει και θα αγρυπνήσει με τον Μητροπολίτη Επιφάνιο.
Ο Πατριάρχης αρχικά θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Β. Ζελένσκι, τον Πρωθυπουργό Ν. Σμιγκάλ, καθώς και τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου Ν. Ραζουμκόφ.
Επίσης θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο των θυμάτων του Χολοντομόρ, ενώ θα έχει συνάντηση και με παιδιά των πεσόντων των συγκρούσεων στο Ντονμπάς.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα συλλειτουργήσει με τον Μητροπολίτη Επιφάνιο στον Καθεδρικό Ναό του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, και θα τελέσει Ιερά Αγρυπνία στο Ναό του Αγίου Ανδρέα που παραχωρήθηκε στο Πατριαρχείο.
Να σημειωθεί ότι ο Πατριάρχης θα συναντηθει με τους Πρέσβεις της Τουρκίας και της Ελλάδας στην Ουκρανία.
Τέλος ο κ. Βαρθολομαίος θα συμμετάσχει σε εκδηλώσεις αφιερωμένες στην 30ης επετείου της ανεξαρτησίας της Ουκρανίας.




