Γράφτηκε από τον/την Protothema.gr. 17/11 14:54

fanari 14

Αναχώρησε πριν από λίγο ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, ο οποίος είχε σήμερα κατ΄ιδιαν συνάντηση με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Τα τουρκικά ΜΜΕ με δημοσιεύματα με αφορμή την επίσκεψη στοχοποιούν τον Οικουμενικό Πατριάρχη, κατηγορώντας τον για διασυνδέσεις με το δίκτυο ΦΕΤΟ του αυτοεξόριστου ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν.

Συγκεκριμένα η εφημερίδα Αydinlik έχει τίτλο «Ιδού οι δεσμός του Πατριαρχείου με τη FETO», σημειώνοντας πως σε αλληλογραφία μεταξύ του κληρικού της Αμερικης που υπάγεται στο Πατριαρχείο Φαναρίου και του διευθύνοντα του προγράμματος Rumi Forum, Ρασίτ Τελμπίσογλου, καταβάλλεται προσπάθεια απενοχοποίησης του FETÖ και στοχοποίησης του προέδρου Ερντογάν.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το Rumi Forum αποτελεί από τις πιο σημαντικές δομές του FETO στις ΗΠΑ –με κέντρο την Ουάσιγκτον- και ο διευθύνων του προγράμματος του είναι ο Ρασίτ Τελμπίσογλου.

Σε άλλο δημοσίευμα η Αydinlik, κατηγορεί ουσιαστικά τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο ως … «κατάσκοπο» των ΗΠΑ.

«Λες και είναι πατριαρχείο των ΗΠΑ» αναφέρει ο τίτλος, υποστηρίζοντας προκλητικά πως «το Φανάρι σήμερα στέκεται πολύ περισσότερο στο πλευρό των ΗΠΑ παρά της Τουρκίας. Συνεχίζει τις ενέργειες κατά της Τουρκίας, όχι μόνο σε θρησκευτικά, αλλά και σε γεωπολιτικά ζητήματα».

Πηγή: Protothema.gr

turkiamme

turkiamme

Εμφανίσεις: 300169
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: