Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 10/06 20:54

patriarxis

Του Αρχιμ. Αγαθαγγέλου Κουμαρτζάκη, Ηγουμένου Ι.Μ. Χρυσοσκαλιτίσσης.


Κάθε εορτή της Ορθοδόξου Εκκλησία μας, υπομιμνήσκει, όχι απλώς την μνήμη και τα πρόσωπα μέσα στο διάβας των αιώνων, αλλά κάθε εορτή είναι μια παρουσία αέναη και συνεχείς των προσώπων,μέσα στην ζωή και την πορεία μας.

Ο Της Οικουμένης ο Πρώτος, Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης Του Γένους και της Ρωμιοσύνης κ.κ.ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ, άγει σήμερα τα ονομαστήρια Του και η σκέψη όλων μας, οφειλετικώς, διακτινίζεται ανά την οικουμένη, στο οικουμενικό και ιλαρό πρόσωπο Του και στην μαρτυρική Εκκλησία της Του Κωνσταντίνου Πόλεως.

Ημέρα μνήμης, συνοχής και περισυλλογής, στο έργο και την πορεία Του, η οποία προεκτείνεται αδιάκοπα μέσα στην ιστορία Της Εκκλησία Του Χριστού, εκπέμποντας το Οικουμενικό μήνυμα της καταλλαγής και της Σωτηρίας.

Νυχθημερόν κοπιάζει και αγωνιά για τα Δίκαια Της Εσταυρωμένης Μεγάλης Εκκλησίας και αναμφισβήτητα με τις ενέργειες και το όραμα Του, ισχυροποιεί την Ορθοδοξία σε όλη την οικουμένη.

Η παρουσία και ο λόγος Του, υπενθυμίζει οτι η Εκκλησία δεν είναι ''μουσείο νεκρών αποθεμάτων'',αλλά ζει και πορεύεται για την ανθρώπινη υπόσταση, την οποία Ο Πατριάρχης μας με ευσπλαχνία και δικαιοσύνη, επανατοποθετεί στις Αρχές Του Ευαγγελικού Λόγου.

Κάθε αντίθετη φωνή που αναφύεται εκ των έσω και των έξω και απ´όλα τα μήκη και τα πλάτη της γής, πηγάζει από την αδυναμία προς κατανόηση, χριστιανών, να είναι αληθινοί χριστιανοί.

Η επάνοδος του κόσμου στον χριστιανισμό είναι αυτό που οφείλουμε να κηρύσσουμε σήμερα, με σεβασμό και χωρίς φανατισμούς, σε ότι δήθεν δεν ομοιάζει με εμάς. Η αναγνώριση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, της ευσπλαχνίας και της δικαιοσύνης, πηγάζουν από το Ευαγγέλιο.

Η Εκκλησία Του Χριστού-όπως Εκείνος δίδαξε- για να μπορεί να οικοδομεί τις ψυχές των ανθρώπων και όχι κενά μνημεία, χρειάζεται εκείνον που γνωρίζει να συνδιαλέγεται με τους πάντες, να ενστερνίζεται τα μηνύματα και τις ανάγκες των καιρών.

Αυτό περίτρανα, αποδεικνύεται, στο πρόσωπο Του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ.ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ, ο οποίος έχοντας όλα τα Κανονικά προνόμια, αδιαμφισβήτητου κύρους και αναλλοίωτου χαρακτήρα, σε πείσμα των καιρών, αδιαλείπτως αφουγκράζεται και οικοδομεί την Ορθόδοξη Εκκλησία των ζωντανών ''αποθεμάτων''.

ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΤΟΥ ΚΑΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΕΤΗ.

Εμφανίσεις: 301554
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: