Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Βελγίου. 16/11 10:10

oikoymenikos kardinalios 1

Συνάντηση με τον Σεβασμ. Αρχιεπίσκοπο Μαλινών και Βρυξελλών, Καρδινάλιο Jozef De Kesel, είχε η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. κ. Βαρθολομαίος το απόγευμα της Κυριακής 10 Νοεμβρίου 2019, ενώ παρόν στην συνάντηση ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας.

Η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε σε ένα πολύ καλό κλίμα και δόθηκε η ευκαιρία στον Παναγιώτατο να ευχαριστήσει την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία για την βοήθεια και την πολύ καλή συνεργασία με την Ορθόδοξη Εκκλησία του Βελγίου.

Ο Πατριάρχης υπογράμμισε την σημαντικότητα του ακαδημαϊκού διαλόγου για τις δύο Εκκλησίες, τον οποίο και ο ίδιος ενισχύει. Επίσης, αναφέρθηκε στις 10 συναντήσεις που είχαν οι ηγέτες της Πρεσβυτέρας και της Νεωτέρας Ρώμης, από την ανάρρηση του Πάπα Φραγκίσκου στον Θρόνο του, γεγονός που ενισχύει την αγαστή συμπόρευση των Εκκλησιών.

Ο Παναγιώτατος εν τέλει προσκάλεσε τον Καρδινάλιο να επισκεφτεί το Σεπτό Κέντρο της Ορθοδοξίας, το Οικουμενικό Πατριαρχείο, με τον Σεβασμ. Μητροπολίτην Αθηναγόραν στην Κωνσταντινούπολη.

Εμφανίσεις: 300966
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: