Γράφτηκε από τον/την Εκ του Οικουμενικού Πατριαρχείου. 10/09 17:50

xaritidis 1

Σε έντονα φορτισμένη συγκινησιακά ατμόσφαιρα και σύμφωνα με την εκκλησιαστική τάξη και παράδοση τελέστηκε το απόγευμα της Τρίτης, 10 Σεπτεμβρίου, η νεκρώσιμος Ακολουθία του αειμνήστου Άρχοντος πρώην Λαμπαδαρίου της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας Ιωάννου Χαριατίδου, ο οποίος εκοιμήθη την 6η Σεπτεμβρίου.

Στη νεκρώσιμο Ακολουθία προεξήρχε ο Μητροπολίτης Γέρων Πριγκηποννήσων Δημήτριος, συμπαραστατούμενος από τους Μητροπολίτες Καλλιουπόλεως και Μαδύτου Στέφανο και Σηλυβρίας Μάξιμο.

Τον επικήδειο λόγο εκφώνησε ο Πανοσιολ. Δευτερεύων κ. Νήφων.

Ο Παναγιώτατος παρέστη συμπροσευχόμενος στο Ιερό Βήμα. Επίσης, παρέστησαν οι Μητροπολίτες Γέρων Δέρκων Απόστολος, Φιλαδελφείας Μελίτων, Κυδωνιών Αθηναγόρας, Αδριανουπόλεως Αμφιλόχιος και Σμύρνης Βαρθολομαίος, ο Επίσκοπος Αλικαρνασσού Αδριανός, οι συγγενείς του αειμνήστου Άρχοντος, Κληρικοί της Πατριαρχικής Αυλής, της Αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως, Άρχοντες Οφφικιάλιοι της Μητρός Εκκλησίας και πλήθος μαθητών και φίλων του μακαριστού, αλλά και απλών πιστών.

Ο ενταφιασμός του αειμνήστου Άρχοντος Ιωάννου Χαριατίδου πραγματοποιήθηκε στο Κοιμητήριο της Θείας Μεταμορφώσεως Σισλή.

Φωτό: Νίκος Μαγγίνας

xaritidis 2

xaritidis 2

Εμφανίσεις: 301211
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: