Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Σμύρνης. 16/08 16:42

smirni 6

Εωρτάσθη και εφέτος η μεγάλη Θεομητορική Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου εις Σμύρνην, εις τον Ι. Ναόν της Αγ. Φωτεινής.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Σμύρνης κ. Βαρθολομαίος εχοροστάτησεν εις τον Μ. Εσπερινόν της 14ης Αυγούστου και ιερούργησε την 15ην ιδίου.

Εις τας Ιεράς Ακολουθίας συμμετέσχεν η Ευγεν. κ. Αργυρώ Παπούλια, Γεν. Πρόξενος της Ελλάδος εν Σμύρνη, μέλη της Ορθοδόξου Κοινότητος και προσκυνηταί εκ του Εξωτερικού.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβ. κ. Βαρθολομαίος ανέφερεν ότι κατά την μεγάλην ταύτην ημέραν ίσως θα ήτο καλύτερον να σιωπήσωμεν πάντες και να αφήσωμεν τους εαυτούς μας να αισθανθούν την παρουσίαν της Θεοτόκου, εκζητούντες πάντες την σωστικήν πρεσβείαν της δι' ημάς τους ιδίους και τον κόσμον ολόκληρον, καθώς η Παναγία μας είναι εκείνη η οποία εκυοφόρησε την πηγή της σωτηρίας και της ειρήνης του κόσμου.

Κατά τας Ιεράς Ακολουθίας έψαλλον οι Ελλογιμ. κ. κ. Νικόλαος Βουρνούς, ιατρός, και Γεώργιος Παντελογιάννης, φαρμακοποιός, αμφότεροι εκ Χίου.

smirni 1

smirni 1

smirni 1

smirni 1

smirni 1

smirni 1

smirni 1

Εμφανίσεις: 301254
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: