Γράφτηκε από τον/την Εκ του Οικουμενικού Πατριαρχείου. 10/08 16:30

theodoroupoleosΗ Α. Θ. Παναγιότης, ο Πατριάρχης, παρέστη συμπροσευχόμενος από του Ιερού Βήματος του Π. Πατριαρχικού Ναού, κατά την τρισαρχιερατικήν Θείαν Λειτουργίαν του Σαββάτου, 10ης Αυγούστου, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Γέροντος Δέρκων κ. Αποστόλου και συνιερουργούντων αυτώ των Σεβ. Μητροπολιτών Καλλιουπόλεως και Μαδύτου κ. Στεφάνου και Σηλυβρίας κ. Μαξίμου, καθ᾿ ην ετελέσθη το ετήσιον Μνημόσυνον υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αειμνήστου Μητροπολίτου Θεοδωρουπόλεως κυρού Γερμανού.

Κατ’ αυτήν εκκλησιάσθησαν οι Σεβ. Μητροπολίται Γέρων Νικαίας κ. Κωνσταντίνος, Γέρων Πριγκηποννήσων κ. Δημήτριος και Μυρι-οφύτου και Περιστάσεως κ. Ειρηναίος, οι Θεοφιλ. Επίσκοποι Αβύδου κ. Κύριλλος και Ερυθρών κ. Κύριλλος, συγγενείς του εκλιπόντος και πιστοί εντεύθεν και εξ Ελλάδος.

Επηκολούθησεν επιμνημόσυνος δεξίωσις εν τη Αιθούση του Θρόνου, καθ’ ην ωμίλησεν ο Πατριάρχης, Όστις, αφού εξήρε την προσωπικότητα, τα χαρίσματα και την μακράν εν τη Μητρί Εκκλησία προσφοράν του αειμνήστου Ιεράρχου, εχαρακτήρισεν αυτόν σύμβολον της Ορθοδόξου πνευματικότητος και εφάμιλλον των συγχρόνων Αγίων της Εκκλησίας.

Εμφανίσεις: 300346
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: