Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 10/05 21:00

patriarxikos naos

Του Αιμίλιου Πολυγένη


Αξιολογώντας την εισήγηση του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου που ζητά να μη γίνει η εκλογή Αρχιεπισκόπου Αμερικής στην αυριανή συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου (11/5), στο Φανάρι εκτιμούν πως υπήρξε «καθοδήγηση» της απόφασης από τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο, ο οποίος φέρεται να ζητούσε επίμονα η παραίτηση του να ισχύσει στα τέλη Μαϊου και να καθυστερήσει η εκλογή.

Θεωρούν δε την δημοσιοποίηση της απόφασης πριν επισήμως λάβει ο Οικουμενικός Πατριάρχης το γράμμα από τις ΗΠΑ ως έναν «έμμεσο εκβιασμό» του, ώστε να έρθει σε δύσκολη θέση και να υποκύψει στις πιέσεις από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού να γίνει η εκλογή τον Ιούνιο και να γίνει προσπάθεια να υπάρξει προώθηση άλλων υποψηφίων.

Η επιστολή η οποία έχει ημερομηνία Πέμπτη 9 Μαΐου υπογράφουν ο Γεώργιος Τσαντίκος αντιπρόεδρος, Κάθριν Μπουφίδη Γουώλς, γραμματέας, Ελένη Αλεν ταμίας, Δημήτριος Μόσχος πρόεδρος και Κωνσταντίνος Κάρας πρόεδρος Επιτροπής Διοίκησης.

Εμφανίσεις: 302006
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: