Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου 2019

antiprosopeia kinal 1

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Συνάντηση με την Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, είχε πριν από λίγο η αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Βουλή.

Η Πατριαρχική Αντιπροσωπεία υπό την προεδρία του Σεβ. Μητροπολίτου Γέροντος Πριγκηποννήσων κ. Δημητρίου, έτυχε θερμής υποδοχής από την κα. Γεννηματά και τους εκπροσώπους του κόμματος.

Να αναφερθεί κατά την διάρκεια της συνάντησης επιβεβαιώθηκε η διαφωνία του Οικουμενικού Πατριαρχείου με το σχέδιο της κυβέρνησης για την αλλαγή του καθεστώτος μισθοδοσίας των κληρικών και την δήθεν αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας.

Από την πλευρά του η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ τόνισε για μια άλλη φορά την υποστήριξη της στο Πατριαρχείο και μεταξύ άλλων τόνισε: ''Το Κίνημα Αλλαγής από την πρώτη στιγμή έλαβε ξεκάθαρη θέση απέναντι στις μεθοδεύσεις της Κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει την αλλοίωση των σχέσεων Εκκλησίας-Πολιτείας, για κομματική εκμετάλλευση''.

''Δεν θα επιτρέψει παιχνίδια με το Σύνταγμα για τις σχέσεις Ελλάδας – Οικουμενικού Πατριαρχείου και θα προστατεύσει τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των απλών κληρικών από  την τυχοδιωκτική μεταχείριση που προετοιμάζει  η Κυβέρνηση'' υπογράμμισε κλείνοντας η κα. Γεννηματά.

antiprosopeia kinal 4

antiprosopeia kinal 4

antiprosopeia kinal 2

antiprosopeia kinal 2

Εμφανίσεις: 300160
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: