Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 30/01 14:30

gallias georgia 1

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης


"Ο Πατριάρχης Γεωργίας έχει τη σοφία να πάρει μια απόφαση σχετικά με την Aυτοκεφαλία της Ουκρανικής Εκκλησίας", δήλωσε πριν από λίγο ο Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον Μακαριώτατο Καθολικό Πατριάρχης Πάσης Γεωργίας κ. Ηλία Β'.

Ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος στα ΜΜΕ τόνισε: "Με μεγάλη χαρά βρεθήκαμε σήμερα στην φιλόξενη χώρα την Γεωργια και ιδιαίτερα στις αυλές της Αγιωτάτης Εκκλησίας της Γεωργίας."

Σύμφωνα με τον Μητροπολίτη Εμμανουήλ, επικεφαλής της Αντιπροσωπείας που έφτασε σήμερα στην Τιφλίδα, επρόκειτο για μια «φιλική συνάντηση μεταξύ φίλων Εκκλησιών».

"Σκοπός της σημερινής επισκέψεως εδώ ήταν η αδελφική συνεργασία με τον Μακαριώτατο Πατριάρχη και Μέλη της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Γεωργίας, όπου ανταλλάξαμε απόψεις γύρω από τα θέματα που αφορούν την ορθοδοξία γενικότερα και οπωσδήποτε αναφερθήκαμε στην εκχώρηση του τόμου Αυτοκεφαλίας από την Μητέρα Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως προς την εκκλησία της Ουκρανίας" - τόνισε ο Μητροπολίτης Εμμανουήλ.

Όσον αφορά την αυτοκεφαλία της Ουκρανικής Εκκλησίας, ο Μητροπολίτης Γαλλίας δήλωσε: "Εμείς δεν ήρθαμε για να επιβάλλουμε οτιδήποτε στην Εκκλησία της Γεωργίας! Ο Αγιώτατος Πατριάρχης Γεωργίας έχει σοφία και σύνεση να πράξει αυτό το οποίο πρέπει να κάνει η Εκκλησία της Γεωργίας, και έχουμε μια άριστη συνεργασία μεταξύ Οικουμενικού Πατριαρχείου και Πατριαρχείου Γεωργίας".

Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος πρόσθεσε ότι "η συζήτηση ήταν επί όλων των θεμάτων που αντιμετωπίζει η Ορθοδοξία σήμερα. Εμείς πρέπει να διατηρήσουμε την ενότητα της Ορθοδόξου Εκκλησίας, και σε αυτό συμφωνήσαμε απολύτως."

gallias georgia 2

gallias georgia 2

Εμφανίσεις: 293033
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: