Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 22/12 15:00

filaret 1680

Για την Romfea.gr | Κορίνα Σαντοριναίου


Την πεποίθηση ότι μετά την παραλαβή του Τόμου από τον Οικουμενικό Πατριάρχη, όλες οι Τοπικές Εκκλησίες θα αναγνωρίσουν την Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας, εξέφρασε με δηλώσεις του ο "Επίτιμος" Πατριάρχης Φιλάρετος.

"Ο Τόμος που θα παραδώσει ο Οικουμενικό Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα υποστηριχθεί από πολλές Τοπικές Εκκλησίες, ενώ κάποιες άλλες φαίνεται ότι δεν θα το αποδεχθούν προς το παρόν. Πιστεύω στο μέλλον, θα καταλάβουν ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος και αργά η γρήγορα και αυτές θα μας αναγνωρίσουν" - τόνισε μεταξύ άλλων ο αυτοαποκαλούμενος Πατριάρχης Φιλάρετος.

Επίσης ο Φιλάρετος Ντενισένκο δήλωσε πεπεισμένος ότι μια μέρα Κωνσταντινούπολη και Μόσχα θα συμφιλιωθούν, τονίζοντας ότι η Ουκρανική Εκκλησία θα παίξει ρόλο γι΄αυτό.

"Δεν ξέρω πόσο χρόνο θα χρειαστεί, αλλά θα υπάρξει μια μέρα συμφιλίωση. Όμως, κανείς δεν γνωρίζει πσό χρόνο θα πάρει....ίσως να περάσουν αιώνες" - πρόσθεσε ο Φιλάρετος Ντενισένκο.

Εμφανίσεις: 301938
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: