Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2018

makarios kiebou

Για την Romfea.gr | Κορίνα Σαντοριναίου


Αντίθετη άποψη στο θέμα της ψηφοφορίας από τον Φιλάρετο Ντενισένκο του λεγόμενου "Πατριαρχείου του Κιέβου" , έχει ο Επικεφαλής της λεγόμενης "Αυτοκέφαλης Ουκρανικής Εκκλησίας" Μητροπολίτης Μακάριος.

Ο Μητροπολίτης Μακάριος δήλωσε ότι η "Ενωτική Σύνοδος" θα πρέπει να είναι κληρικολαϊκή και όχι Ιεραρχική, όπως ζητά ο αυτοαποκαλούμενος Πατριάρχης Φιλάρετος.

Επίσης ο Επικεφαλής της λεγόμενης "Αυτοκέφαλης Ουκρανικής Εκκλησίας" υπογράμμισε ότι "όλα πρέπει να γίνουν σύμφωνα με όσα έχει ορίσει το Οικουμενικό Πατριαρχείο".

Να αναφερθεί ότι ο Μητροπολίτης Μακάριος δεν συμφωνεί με την άποψη ότι ο Επικεφαλής της Ενιαίας Εκκλησίας, θα πρέπει να εκλεγεί με ανοικτή ψηφοφορία.

"Και στον Καταστατικό Χάρτη μας, αλλά και στον Καταστατικό Χάρτη του Πατριαρχείου Κιέβου, αναφέρει ότι ο Επικεφαλής εκλέγεται από την Σύνοδο με μυστική ψηφοφορία" - υπογράμμισε ο Μητροπολίτης Μακάριος.

Εμφανίσεις: 300603
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: