Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Τετάρτη, 07 Νοεμβρίου 2018

dioxjn

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Την έντονη αντίδραση της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας έχει προκαλέσει η κίνηση του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου να δώσει πατριαρχικό σταυρό σε κληρικό του λεγόμενου "Πατριαρχείου του Κιέβου" π. Αλέξανδρο Δεδιούχιν.

Ο εν λόγω κληρικός με δραστήρια ζωή στο διαδίκτυο, συνόδευσε τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο το Σάββατο 3 Νοεμβρίου στο Φανάρι.

Το εν λόγω γεγονός σχολιάστηκε από τον Αναπληρωτή Επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Σχέσεων της Ουκρανικής Εκκλησίας, Πρωθιερέα Νικόλαο Ντανιλιέβιτς στο spzh.news .

"Όταν επισκεφθήκαμε το Οικουμενικό Πατριαρχείο ως Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ουκρανίας, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος μας ενημέρωσε ότι προσωπικά, δεν συναντιέται, ούτε δέχεται στο γραφείο του σχισματικούς. Με αυτό ο Πατριάρχης έδειξε το παράδειγμα της τήρησης των αρχών της κανονικότητας και μη αναγνωρίσεως των σχισματικών." - δήλωσε ο Πρωθιερέας Νικόλαος Ντανιλιέβιτς.

Επίσης ο Αναπληρωτής Επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Σχέσεων της Ουκρανικής Εκκλησίας, πρόσθεσε ότι "Τώρα, όμως, μπορούμε να πούμε ότι ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, αναγνωρίζει τους σχισματικούς ως κανονικούς. Το λέμε αυτό γιατί όχι μόνο τους δέχεται επίσημα, έστω και αν σαν μέλη κρατικής αντιπροσωπίας, αλλά κάνει δώρο και επιστήθιο πατριαρχικο σταυρό. Έτσι, μπορούμε να πούμε ότι αναγνωρίσε έναν σχισματικό κληρικό σαν κανονικό ιερέα."

diouxin1

diouxin2

Εμφανίσεις: 302347
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: