Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 16/10 14:17

exarxoi

Για την Romfea.gr | Αθανάσιος Θανόπουλος


Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Πετρο Ποροσένκο είχαν σήμερα, Τρίτη 16 Οκτωβρίου οι Έξαρχοι του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Κίεβο, Αρχιεπίσκοπος Παμφίλου κ. Δανιήλ, και Θεοφ. Επίσκοπος Έντμοντον κ. Ιλαρίωνας.

''Επιστρέψαμε από το Φανάρι για να συνεχίσουμε τις εργασίες που βρίσκονται στο τελικό στάδιο, και θα μας οδηγήσουν στο συμβούλιο των Επισκόπων για την εκλογή του Επικεφαλής της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας και στην συνέχεια στην παρουσίαση του τελικού εγγράφου για τον Τόμο Αυτοκεφαλίας'' τόνισε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος Παμφίλου Δανιήλ.

Σε άλλο σημείο ο κ. Δανιήλ δήλωσε πως είναι έτοιμοι να συνεργαστούν με τους επικεφαλής των «εκκλησιών» στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων και Ιεραρχών και κληρικών της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας του Πατριαρχείου Μόσχας.

Επίσης ο Αρχιεπίσκοπος Δανιήλ μετέφερε τις ευχές του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου προς τον Πρόεδρο Ποροσένκο και την ευγνωμοσύνη του για τις προσπάθειες που κατέβαλε ο κ. Ποροσένκο καθ' όλη την διάρκεια της διαδικασίας, φροντίζοντας για την ενοποίηση όλων των Ορθοδόξων Χριστιανών στην Ουκρανία.

''Νομίζω πως δεν κάνω λάθος όταν λέω πως πρόκειται για μία ιστορική απόφαση της Μητέρας Εκκλησίας σχετικά με την Ουκρανία'' ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος Δανιήλ.

Από την πλευρά του ο Επίσκοπος Έντμοντον πρόσθεσε πως: ''Το Οικουμενικο Πατριαρχείο «ως καλός ποιμήν» άφησε τα 99 πρόβατα και πήρε αυτή την απόφαση στις 11 Οκτωβρίου, για να βρει το χαμένο πρόβατο, και να ενώσει τα εκατομμύρια Ορθοδόξων χριστιανών, που ολοκλήρωσαν αυτή την αυτο-θυσιαστική πορεία προς τον Γολγοθά, την οποία συνέχισε απέναντι στα δικά της συμφέροντα το Οικουμενικό Πατριαρχείο, ενεργώντας ως Μητέρα Εκκλησία για χάρη του μέλλοντος των παιδιών της''.

Τέλος ο Πρόεδρος Ποροσένκο ευχαρίστησε την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την απόφασή της, υπογραμμίζοντας πως: ''η προσπάθεια που κατέβαλε η Μητέρα Εκκλησία σε αντίθεση με τις προσπάθειες εκείνων που παρεμποδίζουν την ενότητά μας δείχνει την μεγάλη αξία του Οικουμενικού Πατριάρχη και της Μητέρας Εκκλησίας''.

Εμφανίσεις: 301396
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: