Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 23/06 20:05

gallias emmanouil

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης


Για ευλογημένη συνάντηση και εποικοδομητική συνεργασία έκανε λόγο ο Σεβ. Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης με την Αντιπροσωπεία της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας στο Φανάρι.

Ο Μητροπολίτης Γαλλίας μιλώντας σε τηλεοπτικούς σταθμούς της Ουκρανίας, μεταξύ άλλων τόνισε: «Είχαμε την χαρά να συνεργαστούμε με την Αντιπροσωπείας της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, εδώ στις αυλές της Μητρός Εκκλησίας στην Κωνσταντινούπολη».

«Ήταν μια πολύ χρήσιμη και εποικοδομητική συνεργασία, όπου έγινε ανταλλαγή απόψεων επί του Ουκρανικού ζητήματος» υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Ιεράρχης του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Ο Μητροπολίτης Γαλλίας σε άλλο σημείο ανέφερε: «Το Οικουμενικό Πατριαρχείο ως Μητέρα Εκκλησία ενδιαφέρεται και ενδιαφέρεται ακόμη περισσότερο, σήμερα για την θεραπεία του προβλήματος το οποίο υπάρχει στην Ουκρανία. Για την επικράτηση της ειρήνης και επίσης για την ειρήνευση όλων των ομάδων για το καλό της Ορθοδοξίας.»

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι όλοι μαζί, μπορούμε να βοηθήσουμε και να συνδράμουμε σ΄ αυτή την κρίσιμη στιγμή για τον Ουκρανικό λαό» - πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Εμμανουήλ.

Κλείνοντας ο Μητροπολίτης Γαλλίας τόνισε ότι «η σημερινή συνάντηση ήταν πραγματικά μια ευλογημένη στιγμή, και ελπίζουμε στην καλή μελλοντική συνεργασία και τον συνεχή διάλογο με τους αδελφούς της Ουκρανίας.»

Εμφανίσεις: 303655
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: